logo F1online.sk

Bottas vidí po piatku priestor na zlepšenie, trápil sa najmä s pneumatikami

Valtteri Bottas
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 12. 2020

Valtteri Bottas začal posledný víkend sezóny presne tak, ako sa očakávalo. Potvrdil svoju povesť „tréningového špecialistu“ a ako dopoludnia, tak popoludní zdolal tímového kolegu Lewisa Hamiltona. No ako to už býva, aj najlepší tím má stále čo zlepšovať.

Fínskemu pretekárovi k prvému miestu v druhom tréningu pomohol Michael Masi. Ten totiž pre porušenie limitov trate zmazal najrýchlejší čas Lewisovi Hamiltonovi. Najlepší čas piatka tak zapísal Bottas na stredne tvrdej zmesi. Podľa vlastných slov však na rozdiel od svojho tímového kolegu nedokázal „zapnúť“ najmäkšie zmesi pneumatík.

„Bolo to zložité,“ priznal po piatku Bottas. „Skutočne sa mi nepodarilo dostať softy do ideálneho pracovného okna. V prvom kole boli teploty pneumatík nižšie, než by mali byť a preto som nemal žiadny grip. Následne v druhom pokuse sa masívne prehrievali. Máme teda pred sebou nejakú prácu, pretože minimálne z môjho pohľadu sa stredne tvrdé pneumatiky javili ako lepšie, a tak by to byť nemalo.“

„Celkovo však boli oba tréningy dobré. Z auta som mal okamžité dobrý pocit, ale ako vždy nás ešte čaká nejaká práca po stránke vyváženia. V niektorých zákrutách bol problém v prednej časti, v iných zas v zadnej. No ako ukazujú časy, nie sme ďaleko,“ dodal Bottas.