logo F1online.sk

Räikkönen nechápe paniku inžiniera: Nebolo to nič strašidelné

Kimi Räikkönen
© Twitter/Alfa Romeo
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 12. 2020

Záver sezóny a s ňou tradičná únava neobchádza ani techniku. V piatkových tréningoch malo technické problémy hneď niekoľko jazdcov, ten najväčší Kimi Räikkönen, ktorého Alfu Romeo zachvátil požiar.

Plamene šľahali z priestoru pohonnej jednotky, fínsky pretekár tak musel rýchlo odstaviť svoj monopost. Rýchlo vyskočil z auta a sám sa ujal úlohy hasiča.

„Máš tam veľký požiar, rýchlo odtiaľ vypadni,“ urgoval inžinier Icemana. Ten z auta vystúpil, zdrapil hasiaci prístroj a sám pomohol auto uhasiť. Škody však už aj tak budú dosť veľké.

„Nebolo na tom nič strašidelné,“ opísal incident z druhého tréningu Räikkönen. „Je to veľká škoda, keď sa niečo také stane. Musíte to potom uhasiť a v celom aute je bordel.“

„Nechcem špekulovať o tom, aké škody to napáchalo. Nejaké poškodenie tam samozrejme je, no uvidíme, snáď sa to bude týkať hlavne karosérie. Je to pochopiteľne piatkový motor a prevodovka, zajtra by sme beztak nasadili iné. V konečnom dôsledku by to malo znamenať len prácu navyše pre našich chlapcov,“ dodal Räikkönen.