logo F1online.sk

Schumacher už v tréningu preveril Haas: Bola to super jazda!

Mick Schumacher
© Twitter/Haas
Milan Kubala
Milan Kubala11. 12. 2020

Mick Schumacher má za sebou prvé predstavenie v aktuálnom monoposte Formuly 1 v rámci súťažného víkendu. Po prvom tréningu vyskakoval z monopostu Haasu veľmi spokojný, nazbieral cenné informácie, keď sa dokonca dostal na hranu toho, čo monopost s označením VF-20 dokáže.

Syn sedemnásobného majstra sveta sa mal v piatkovom tréningu predstaviť už v októbri na Nürburgringu, no kvôli problémom s počasím sa tento debut posunul. Šancu teda dostal v piatok v Abú Zabí len pár dní pred posezónnymi testami nováčikov.

“Všetko prebehlo dobre. Som naozaj spokojný s tým, ako sa ten tréning vyvíjal,” komentoval svoje predstavenie Mick Schumacher. “Ani jedna strana nemala žiadne vážne problémy, takže som naozaj, naozaj spokojný. Bola to parádna jazda! Bola to naozaj zábava opäť si sadnúť do auta Formuly 1.”

Schumacher sa okrem štandardného tréningového programu snažil monopost spoznať. Skúšal rôzne techniky jazdy a hľadal limity. “Samozrejme, že ak chcete nájsť limity auta, tak ich musíte prekročiť. Ja som sa snažil skúsiť aj tie drobnejšie veci.”

“Keď som na mäkkej zmesi zatlačil v prvej zákrute, tak som mal drobný problém. V tej chvíli začnete celkom dobre vnímať zadné pneumatiky. Nebolo to veľmi dramatické, ale ani som sa v tých zákrutách nesnažil predvádzať nič extra. Len som chcel vedieť, čo to auto dokáže.”

“Tie ďalšie momenty, keď mi to ušlo, som sa opäť snažil len vyskúšať nejaké veci z pohľadu jazdeckého štýlu a tiež auta samotného. Som si istý, že si nájdem to svoje oveľa ľahšie, keď budem jazdiť v utorok. A možno sa mi podarí ísť ešte viac za limit, aby som ho lepšie spoznal,” vysvetlil novopečený šampión série F2.

Twitter/Haas

Schumacher si prvýkrát vyskúšal aj jazdy s natankovaným monopostom. Hovorí, že mu to rozšírilo obzory. “Jazdy s natankovaným autom sa líšili od všetkého, čo som doteraz zažil. Až doteraz som v aute F1 jazdil len s malým množstvom paliva.”

“Nazbieral som cenné informácie. Bol to naozaj dobre využitý čas byť v aute, zistiť, ako v ňom môžem brzdiť a ako naň zatlačiť. A aj môj tréningový štart dopadol veľmi dobre na to, že som v aute F1 sedel prvýkrát. Som teda spokojný,” zhodnotil na záver.