logo F1online.sk

Steiner: Haas nemôže dopriať Grosjeanovi súkromný test

Günther Steiner a Romain Grosjean
© Twitter/Haas F1 Team
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 12. 2020

Romain Grosjean sa chce s Formulou 1 rozlúčiť inak, než vyskakovaním z horiaceho monopostu. Už pred časom tak avizoval, že ak nebude schopný zúčastniť sa záverečnej Veľkej ceny Abú Zabí, pokúsi sa vybaviť si súkromný test so starším monopostom. Podariť by sa to mohlo, no zatiaľ nevieme, kedy, kde a s akým autom sa to uskutoční.

Žiaľ, takúto rozlúčku mu nemôže dopriať jeho súčasný tím Haas, s ktorým strávil päť rokov. Stajňa z Banbury totiž nemá prostriedky ani zázemie na to, aby mohla Grosjeanovi dopriať súkromný test s dva roky starým monopostom. S takouto žiadosťou sa musí švajčiarsky rodák obrátiť na jeden z väčších tímov.

„Nanešťastie, nemáme k dispozícii žiadne staré autá, keďže nemáme pohonné jednotky,“ vysvetlil novinárom v Abú Zabí boss Haasu Günther Steiner. „Samozrejme, máme niekoľko našich starých monopostov, no nie sú v nich žiadne motory. Takže v tomto smere to pre nás nie je možné, bohužiaľ.“

„Možno niekedy v budúcnosti to možné bude, neviem. Teraz však nemôžem nič sľúbiť.“

Grosjeanovi už medzitým ponúkli pomocnú ruku v Mercedese. Tam sľúbili, že ak nebude žiadny zo súperov schopný alebo ochotný dopriať Romainovi takúto rozlúčku, posadia ho do vlastného monopostu. Steiner však dúfa, že sa do celej veci zaangažuje Ferrari.

„Je pravdepodobnejšie, že sa o niečom takom budeme baviť s Ferrari, ktoré by mohlo poskytnúť jedno zo svojich starších áut,“ hovorí Steiner. „Myslím, že niečo také možné je a je to tiež jednoduchšie riešenie, pretože majú oddelenie, ktoré má na starosti takéto veci pre svojich zákazníkov. My na to žiaľ nemáme zdroje.“

„Chceme však, aby sa to napokon podarilo. Počkáme až sa úplne zotaví a potom uvidíme, či preňho môžeme pripraviť deň plný zábavy a aj jeho posledný deň s Formulou 1,“ dodal Steiner.