logo F1online.sk

V pokojnom prvom tréningu premiéra Schumachera, najrýchlejší Verstappen

Mick Schumacher
© Twitter/Haas F1 Team
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 12. 2020

Záverečný víkend sezóny 2020 sme začali v pokojnom tempe. Žiadne veľké veci sa nám na okruhu neudiali. Veľmi príjemným spestrením bolo sledovať premiéru Micka Schumachera v tíme Haas i návrat Roberta Kubicu do kokpitu Alfy Romeo. Najrýchlejším mužom dopoludnia bol Max Verstappen.

Holanďan sa o najrýchlejší čas preťahoval s Valtterim Bottasom. Obaja zvyšku poľa utiekli o viac ako sekundu. Pilot Red Bullu pritom skúšal novú podlahu, podriadenú novým pravidlám pre rok 2021, no ani to mu nezabránilo zajazdiť najrýchlejší čas. Hoci tento výsledok veľmi relevantný nie je. Dvojicu Verstappen – Bottas doplnil na pomyselnom stupni víťazov Esteban Ocon.

Späť v kokpite sme privítali i Lewisa Hamiltona, ktorého jazdu však skompromitoval technický problém s brzdami. Ten ho pripravil o viac ako polovicu tréningu. Na záver sa vrátil na trať na najtvrdšej sade pneumatík a jeho najrýchlejší čas stačil na piate miesto.

Technické problémy postihli i Daniela Ricciarda, ktorý mal problém s tlakom paliva. Jednalo sa však len o „piatkovú“ pohonnú jednotku a Austrálčanovi penalizácia nehrozí. To však neplatí pre Sergia Péreza a Kevina Magnussena, ktorí nasadia nové komponenty pohonnej jednotky a v nedeľu odštartujú z konca poľa.

Podobne ako ostatní, aj Ferrari si z prvého tréningu urobilo také mini testy. Na monoposte Charlesa Leclerca sa (podobne ako u Red Bullu) objavila podlaha pre rok 2021. Monačan, ktorý svojou helmou vzdal hold tímovému kolegovi, skončil dvanásty, Sebastian Vettel štrnásty.

FOM