logo F1online.sk

Leclerc: Rok 2021 bude dobrý krok vpred, no žiaden zázrak

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 12. 2020

Posledné podujatie najhoršej sezóny za štyri dekády. Ročník 2020 sa do dejín Scuderie Ferrari určite zapíše čiernymi písmenami. Máločo sa dá z tohto roka vyzdvihnúť, no je čas sa z toho poučiť a ísť ďalej. Nová sezóna začne už o tri mesiace a hlavnou úlohou Ferrari v roku 2021 bude získať späť dôveru fanúšikov.

Charles Leclerc sa v tomto roku naplno zhostil úlohy tímovej jednotky po odchádzajúcom Sebastianovi Vettelovi. Získal väčšinu bodov Scuderie a zapísal niekoľko skvelých výsledkov, no taktiež sa nevyhol chybám. Zo sezóny 2020 sa však snaží odniesť pozitíva, ktorých bolo v tomto roku pomenej.

„Keď sa ohliadam späť, tak to nebola ľahká sezóna, no myslím si, že sme na viacerých podujatiach prekročili naše očakávania,“ povedal reportérom v Abú zabí Charles Leclerc. „V úvode sezóny sme očakávali oveľa lepší rok, no prišli sme na prvé preteky a zistili sme, že musíme čeliť krutej realite. Mali sme omnoho väčšie ťažkosti.“

„Potom sme však podľa mňa odviedli dobrú prácu, dokázali sme akceptovať našu situáciu a na viacerých podujatiach prekročiť vlastné očakávania, vrátane niekoľkých pódií. Takže to si z tohto ročníka budem pamätať,“ dodal Monačan.

Ferrari teraz musí naplno zapnúť. Tím čaká dôležitá zima a aj keď to v budúcom roku na titul určite nebude, stále musí rok 2021 zakončiť lepšie, než na šiestom mieste. Podľa slov jazdeckej jednotky Scuderie zlepšenie možno očakávať, no nemožno očakávať zázraky.

„Určite si myslím, že nielen ja, ale všetci sme v priebehu tohto roka vyrástli,“ povedal Leclerc. „V ťažkých časoch sa naučíte viac, nie je to len fráza, určite tomu tak je a cítime to i vo vnútri tímu.“

„Teraz je na nás premeniť to všetko na skutočnosť a ukázať v nasledujúcich rokoch všetko, čo sme sa naučili. Z roka na rok sa však nedajú očakávať žiadne zázraky. V budúcom roku očakávam dobrý krok správnym smerom a potom v roku 2022 snáď naplno ukážeme všetko, čo sme sa za ten čas naučili,“ uzavrel Leclerc.

Súvisiace články