logo F1online.sk

Hamilton je už v Abú Zabí, Russell sa vracia do Williamsu

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala10. 12. 2020

Stihne Lewis Hamilton Veľkú cenu Abú Zabí, alebo dostane ďalšiu šancu mladý George Russell? Na túto otázku máme konečne jasnú odpoveď. Lewis Hamilton sa víkendových pretekov zúčastní, potvrdil Mercedes.

Potom, čo mal Lewis Hamilton v pondelok po VC Bahrajnu pozitívny test na Covid, musel absolvovať desaťdňovú karanténu. Na jej konci už boli Hamiltonove testy negatívne, vďaka čomu mohol hneď po uplynutí desiatich dní odletieť do Abú Zabí.

V spoločnom vyhlásení o tom informovali FIA, Formula 1 a Mercedes. “V Bahrajne absolvoval desaťdňovú karanténu, a teda mu bolo umožnené odísť z krajiny v súlade s pravidlami bahrajnských úradov zdravotníctva.”

“Po potvrdení úradov, že tak môže spraviť, Lewis dorazil do Abú Zabí. Po karanténe mal ďalší negatívny výsledok,” stojí v stanovisku, v ktorého úvode sa konštatuje, že Hamilton mal v Bahrajne “niekoľko negatívnych testov na Covid-19” ešte pred skončením karantény.

FIA tiež zdôraznila, že sa pravidlá nijako nezmenili a Hamilton ich všetky v plnom rozsahu splnil. Preto bude úradujúcemu majstrovi sveta umožnený vstup do “biosféry” padoku.

Mercedes doplnil, že už nestojí nič v ceste tomu, aby sme Lewisa Hamiltona videli tento víkend pretekať. George Russell, ktorý dnes absolvoval tlačovú konferenciu ako zástupca Mercedesu — a ktorého vyjadrenia z nej sú tým pádom do veľkej miery irelevantné —, sa vracia do Williamsu. Jack Aitken sa Veľkej ceny Abú Zabí nezúčastní.

Súvisiace články