logo F1online.sk

Bottas sa po víkende odstrihol od všetkých médií

Valtteri Bottas
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala10. 12. 2020

Valtterimu Bottasovi bohato stačilo, že musel v nedeľu po pretekoch stráviť fakt, že mladík v kokpite Mercedesu George Russell podal lepší výkon ako on. Keďže sa chcel začať pripravovať na víkend v Abú Zabí, rozhodol sa, že nebude sledovať žiadne správy, ktoré by mu mohli nezdar pripomenúť.

Bottas v Bahrajne priznal, že pre bežného fanúšika, ktorý “nevidel všetky detaily”, ktoré negatívne ovplyvnili jeho víkend, “mohol vyzerať ako blbec”. K tým detailom patrí pokazený štart, veľká nedotáčavosť či zabraná zastávka, po ktorej nedostal ani len nové pneumatiky.

Čítať o tom určite nechcel, priznal vo štvrtok na okruhu Yas Marina. “V nedeľu som sa, samozrejme, s médiami musel stretnúť. Keď ako pilot máte také zlé preteky, musíte sa s tým vysporiadať, a to som aj spravil.”

“V minulosti som sa naučil, že niekedy je najlepšie všetko zablokovať, na nič sa nepozerať. Po nedeli som sa nepozrel na jediný nadpis či jediný novinový článok a ani príspevok na sociálnych sieťach. Niekedy na to musíte ísť takto a mne to zafungovalo,” vysvetlil Valtteri Bottas.

Fín teraz netuší, s kým si bude cez víkend merať sily. V piatok zrejme v monoposte uvidíme Georga Russella, ale to ešte neznamená, že bude jazdiť aj v sobotu a v nedeľu. Mercedes je odhodlaný Hamiltona do auta posadiť hoci aj v sobotu, ak sa bude cítiť dobre a úrady mu to povolia.

Nech už bude na druhej strane garáže ktokoľvek, Bottas sa cíti byť pripravený na finále sezóny 2020. “Opäť cítim, že som plný energie do nového víkendu. Cítim, že som nastavený tak, aby som podal dobrý výkon, to je hlavné. Myslím si, že každý pilot má svoje vlastné recepty na to, ako sa reštartovať a po ťažkom momente dať dokopy.”

Súvisiace články