logo F1online.sk

Steiner o Mazepinovi: Berieme to veľmi vážne

Günther Steiner
© Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 12. 2020

Ruský mladík a budúcoročný pilot Haasu, Nikita Mazepin, ešte ani neabsolvoval premiéru vo Formule 1 a už plní titulné stránky. Rodák z Moskvy to so získavaním fanúšikov nemá vôbec jednoduché. Svojim nevhodným správaním, s ktorým sa navyše sám pochválil na sociálnej sieti, rozpútal búrku nevôle. Fanúšikovia dokonca zahájili iniciatívu, ktorej cieľom je Mazepinovi zabrániť v prestupe do Haasu.

Asi ťažko však môžeme očakávať, že by sa niečo také naozaj stalo. Nikitu na štarte Veľkej ceny Austrálie určite uvidíme. To však nemení nič na tom, že Mazepin bude musieť svoje správanie zmeniť, ak sa chce stať plnohodnotným členom motoristickej smotánky.

„Berieme to veľmi vážne, čo ste koniec koncov mohli vidieť aj v našom stanovisku,“ vyhlásil boss Haas Günther Steiner pre Motorsport.com. Tirolčan samozrejme naráža na stanovisko amerického tímu, ktorý počínanie svojho jazdca označil ako „odpudzujúce“.

„Chcem všetkých ubezpečiť, že sa tým budeme zaoberať. Nebudem však rozprávať o detailoch, čo urobíme a ako to urobíme, no berieme to vážne a budeme pracovať na tom, aby sme to vyriešili. Nemám k tomu viac čo povedať.“

Zosumarizujme si teda, čo všetko Mazepin za posledné dva týždne stihol. Najprv podpísal zmluvu s Haasom, ktorej súčasťou je i záväzok jeho otca, štedro dotovať americký tím zo svojho vrecka. Potom bol počas posledného súťažného víkendu F2 dvakrát penalizovaný za príliš agresívne správanie na trati v súbojoch so súpermi. A napokon na svoje sociálne siete pridal video, v ktorom obchytkával dievča na zadnom sedadle auta.

„Budeme s ním o tom hovoriť za zavretými dverami. Nechcem verejne rozprávať o tom, ako to bude vyzerať ani to už nechcem viac komentovať,“ dodal Steiner.