logo F1online.sk

Wolff hovorí, že Russell s Bottasom budú mať voľné ruky

Valtteri Bottas pred Russellom
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala6. 12. 2020

George Russell sa dnes bude chcieť predviesť v čo najlepšom svetle, Valtteri Bottas zas ukázať autoritu. To môže v pretekoch narobiť problémy, ale Toto Wolff odkazuje, že obaja budú mať rozviazané ruky.

Mercedes už nemá čo stratiť, šampionáty sú v oboch prípadoch uzavreté. Stratiť môže len Valtteri Bottas. Titulky novín by sa mu po víkende istotne nečítali ľahko, keby na nich svietil odkaz, že mladík z Williamsu, ktorý prvýkrát sedí v Mercedese W11, porazil starého harcovníka strieborných šípov.

Toto Wolff už v piatok vysvetlil, že toto nie je žiaden rozstrel medzi Russellom a Bottasom. Bottasa predsa dobre pozná a jedny preteky pohľad Mercedesu nezmenia. “Určite to bude tesné, ale nevidím v našom tíme žiadnu rivalitu. Valtteri je tu už dobre zabývaný. Nemá nám čo dokazovať.”

“Pre Georga je to o niečo ľahšie, pretože na svojich pleciach nemá žiaden tlak. Nemá čo stratiť,” pokračuje Wolff, ktorý dal pred sobotou Russellovi inštrukcie, že Mercedes bude veľmi spokojný s tým, ak sa kvalifikuje do štvrtého miesta. Russell túto úlohu hravo zvládol.

“Samozrejme, Verstappen nebude smútiť z toho, že v aute máme nováčika, ktorý bude na štarte hneď pred ním. George je na horšej strane roštu, čo sme videli už pred týždňom, a kokpit mu je príliš malý. Páčky pre spojku sú príliš drobné na jeho prsty,” prezradil šéf Mercedesu.

To všetko berie tím do úvahy. “Preto máme pred zajtrajškom rovnaké očakávania ako pred kvalifikáciou. Potvrdil nám to, čo sme si o ňom mysleli. Ako som už povedal, som ohromený, ale nie prekvapený.”

Nuž a čo hovorí Mercedes na prípadnú tímovú réžiu? Wolff avizuje, že Mercedes sa bude držať svojej tradičnej filozofie: “V pretekoch majú voľnú ruku. Toto dlhujeme všetkým. Sú pustení z reťaze.”

Súvisiace články