logo F1online.sk

Mercedes ponúkne Grosjeanovi súkromné testy, ak vynechá Abú Zabí

Toto Wolff
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala6. 12. 2020

Romain Grosjean už viackrát vyhlásil, že sa s Formulou 1 nechce rozlúčiť vyskakujúc z horiaceho monopostu rovno do sanitky. Chcel by preto absolvovať Veľkú cenu Abu Zabí, no ak mu to zranenia nedovolia, Mercedes mu bude ochotný pripraviť dôstojnejšiu rozlúčku s kráľovnou motoršportu.

Všetko bude závisieť od toho, ako rýchlo sa mu zahoja popáleniny na rukách a na nohe. Hoci sa v Abú Zabí chce predstaviť, určite nechce nič uponáhľať. Prvoradé bude, aby mohol bez problémov fungovať.

“Nechcem, aby sa to skončilo v taký zlý deň, hoci zábery Haasu, ako prechádza cieľovou čiarou niekde na chvoste štartového poľa, budú určite menej dramatické a nie tak intenzívne vysielané,” hovorí Romain Grosjean. “Aj tak by sa mi to páčilo.”

“Ak sa to neudeje, bude to OK. V budúcnosti ešte budem mať šancu pretnúť cieľovú čiaru. Doktori hovoria, že zatiaľ je ťažké niečo predpovedať. Pravá ruka bude na sto percent pripravená a sila v tej ľavej sa mi každým dňom vracia. Tú silu budem mať, ale pohyblivosť — stále mi opúcha, takže toto bude musieť začať ustupovať. Ani transplantácia kože zatiaľ nie je vylúčená.”

“Uvidíme. Nebudem riskovať, že prídem o pohyblivosť ukazováka a palca na ľavej ruke len preto, aby som bol v Abú Zabí. Bol by to pekný príbeh, keby som do Abú Zabí šiel, ale ak sa to nepodarí, obvolám všetky tímy Formuly 1 a spýtam sa, či by mi niektorý v januári neponúkol súkromný test, aby som mohol skočiť späť do auta a mať desať či pätnásť kôl len pre seba,” zakončil Grosjean.

Toto Wolff na otázku, či by majstri sveta z Brackley a Brixworthu Grosjeanovi v tomto smere vedeli pomôcť, odpovedal súhlasne. “Ak to budeme mať dovolené a nikto z celej tej skupiny tímov, za ktoré pretekal, mu takúto príležitosť nedá, tak my to urobíme.”

Súvisiace články