logo F1online.sk

Podľa Russella časy z tréningov klamú

George Russell
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala4. 12. 2020

Zdá sa, že Mercedes Georgovi Russellovi nepridelil len Lewisovo Hamiltonovo auto, ale aj jeho komunikačnú stratégiu. Po dvoch piatkových tréningoch, v ktorých skončil na prvej priečke, totižto reaguje štýlom, ktorý perfektne sedí na Hamiltona. Vraj mu chýba rýchlosť a časom by sme nemali veriť.

V prvom tréningu bol Russell o tri desatiny rýchlejší ako Valtteri Bottas, ktorý mal poškodenú podlahu. V nasledujúcej časti piatkového programu mal pred Fínom ešte väčší náskok, keďže jeho časy na mäkkej zmesi komisári vymazali za výjazd z ôsmej zákruty.

Russellovo piatkové hodnotenie je postavené na tomto fakte. “Myslím si, že časy sú trochu klamlivé a neodrážajú skutočnú rýchlosť. Myslím si, že som nemal veľmi dobrý druhý tréning. Trápil som sa hlavne s väčším množstvom paliva, čo bude v nedeľu kľúčové.”

“Stále mám pred sebou veľa práce, aby som sa v aute viac udomácnil, aby som sa cítil lepšie s nastaveniami, aby som sa zlepšil, pretože zajtra to bude iný príbeh. To, že som bol dnes najrýchlejší, neznamená, že budem najrýchlejší aj zajtra,” pokračoval Brit.

Bottasovo zmazané kolo malo hodnotu 54,506 sekúnd, pričom Russellovo maximum bolo na úrovni 54,713s. Russell je presvedčený, že keby Bottas nevyšiel za červeno-biely obrubník, ktorý definuje hranicu trate, tak by s prehľadom obsadil pozíciu lídra.

“Max Verstappen bol v dlhých jazdách neuveriteľne rýchly, Valtteri bol v druhom tréningu najrýchlejší, no vymazali mu to kolo. Pravdepodobne tam získal polovicu desatiny, takže som dobrého poldruha desatiny za Valtterim. Ale uvidíme, zlepšujeme sa,” zhodnotil Russell.

Deň zakončil slovami: “Je toho toľko, čo musím stráviť, čo sa naučiť. Každým kolom sa toho učím viac. Robím absolútne maximum pre to, aby som bol čo najlepšie pripravený. Skočiť do auta s dvojdňovým avízom je ťažké. Ale robím, čo môžem. Bol to dobrý prvý deň, no určite toho vieme spraviť viac.”