logo F1online.sk

Ricciardo sa stretne s vedením F1, preberú priamy prenos z nedele

Daniel Ricciardo
© Renault Sport
Milan Kubala
Milan Kubala3. 12. 2020

Vedenie Formuly 1, časť jazdcov aj väčšina divákov zastáva názor, že réžia dobre zvládla prenos Veľkej ceny Bahrajnu, konkrétne nehody Romaina Grosjeana. Daniel Ricciardo ju však skritizoval, za čo si sám musel vypočuť nejeden kritický komentár. Názor však nezmení a vo štvrtok ho bude tlmočiť priamo šéfom Formuly 1.

Formula 1 sa bránila vyhlásením, v ktorom skonštatovala, že zábery zverejnila až v momente, keď bolo jasné, že Grosjean bude v poriadku. Voči tomuto Ricciardo tak veľmi nenamietal, v prvom rade mu prekážalo, že Grosjean bol na televíznych obrazovkách “v jednom kuse”.

“Dostal som ponuku na rozhovor, a ešte dnes ju využijem,” prezradil Daniel Ricciardo. “Po pretekoch som bol ešte stále trochu napálený a musel som rozpitvať vlastné preteky, takže som nemal pocit, že by to bol ten správny čas. Vypočujem si ich dnes spolu s ich zdôvodnením. Rád sa nechám poučiť.”

Ricciardov postoj sa nemení ani s postupom času. Nezmenila ho ani reakcia Alana Jonesa či Jacquesa Villeneuveho. “Môj pohľad sa nezmenil. Mám pocit, že keď to ukázali raz a videli sme ho, ako vyskočil z auta a prešiel do lekárskeho vozidla, že to bolo všetko, čo sme potrebovali vidieť. Mal som pocit, že je to neohľaduplné voči jeho rodine.”

“Na druhej strane to bolo aj rozptyľujúce. Zakaždým, keď som vošiel do garáže a pokúsil sa zistiť, čo sa deje, tak jediná vec, ktorá bežala na obrazovkách, boli tie nekonečné opakované zábery. Keď som sa snažil získať si pozornosť mechanikov, tak všetci z toho boli trochu otrasení, čo je pochopiteľné,” konštatuje Austrálčan.

Negatívne reakcie na jeho slová ho absolútne netrápia. Za jeho komentáre sa mu poďakovala osoba, ktorú v tomto prípade považuje za najdôležitejšiu. “Stretol som Romainovu manželku Marion. Ocenila moje slová. Myslím si, že väčšie potvrdenie toho, že to bolo správne, nepotrebujem.”

Divákom však rozumie. “Ja som nikdy nebol zaťažený na tieto nehody. Niekto vám pošle video a pýta sa, či ste videli nehodu na Indy 500 alebo niekde inde. Mňa to nikdy nepriťahovalo. Niektorí ľudia to milujú. Niektorí ľudia milujú, keď sú všade úlomky, ale ja sa už necítim ako desaťročný. Vyrástol som z toho.”

“Bol to náraz o preťažení 54G a pokiaľ viem — a teraz ma neberte za slovo, nie som doktor —, možno sa ešte v ten večer mohli objaviť nejaké vnútorné komplikácie, o ktorých sme nevedeli. Mal som preto pocit, že to bolo trochu zneužité,” dodal.