logo F1online.sk

Vettel o opakovaných záberoch nehody: Keď sedíte v aute, nie ste z toho nadšení

Sebastian Vettel
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala2. 12. 2020

Krátko potom, čo réžia zbadala, že sa Romain Grosjean úspešne dostal z horiaceho monopostu, zaradila do priameho prenosu zábery z nehody, čo časť pilotov považovala za absolútne nevhodné. Okrem iných aj Sebastian Vettel.

Svoje znechutenie dal najavo Daniel Ricciardo, ktorého vraj réžia na plnej čiare sklamala. Formula 1 svoje kroky v oficiálnom stanovisku obhajovala s tým, že v prípade smrteľnej nehody alebo pri podozrení, že by napokon mohlo ísť o smrteľnú nehodu, by žiadne zábery nezverejnila.

Sebastian Vettel sa ešte počas príjazdu do boxov svojho inžiniera spytoval, či sa Grosjeanovi podarilo vyviaznuť. Správy ho potešili. “Hneď ako som dostal správu, že vyskočil z auta, tak mi spadol obrovský kameň zo srdca.”

Dlhé čakanie mu však robilo problémy, hlavne kvôli všadeprítomným obrazovkám, na ktorých bežal priamy prenos. “Veľmi som sa na tie zábery nepozeral. Šiel som do svojej miestnosti a čakal, aby som bol pripravený. To bol asi správny prístup.”

“Nesúhlasím s tým, že treba tie zábery dookola púšťať do vysielania. Koniec-koncov sme ľudia, ktorí pretekáme, žiadne predmety. Viem, že sa ľuďom páči, keď auto začne horieť, a všetky tie nehody k tomu, je to vzrušujúce, ale nie je to také vzrušujúce, keď sedíte v aute,” podotkol majster sveta z rokov 2010-13.

“Možno je to niečo, z čoho by sme sa mohli poučiť. Nemusíme opakovane ukazovať tie zábery. Ale ako som povedal, cielene som sa snažil na tie obrázky príliš nepozerať. Keď som začul, že je OK, tak som si poriadne vydýchol,” doplnil Nemec. Po pretekoch priznal, že pred reštartom mal problém sa sústrediť na zvyšok veľkej ceny. Musel sa “rozptýliť” niečím iným, až potom to išlo.