logo F1online.sk

Hamilton: Mám len mierne príznaky

Lewis Hamilton a Pete Bonnington
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 12. 2020

V utorok ráno zostal formulový svet zaskočený správou, že Lewis Hamilton mal pozitívny test na koronavírus a vynechá Veľkú cenu Sachiru. Od začiatku sezóny bol totiž britský šampión známy svojou dôslednosťou pri dodržiavaní protokolov, neopúšťal bublinu a nebolo ho vidieť ani na žiadnych večierkoch s priateľmi.

Pri koronavíruse však nikdy nie ste dostatočne opatrní. Zistil to i samotný Hamilton, ktorý sa v pondelok ráno po bahrajnskom víťazstve prebudil s miernymi príznakmi obávaného vírusu. Následné testy potvrdili obavy.

„Som zdrvený, že nebudem tento víkend pretekať,“ napísal Hamilton na sociálnych sieťach. „Už od júnového štartu sezóny, sme sa s mojim tímom bavili o najrozličnejších formách prevencie a dodržiavaní pravidiel, aby sme zostali v bezpečí. Nanešťastie, hoci som v priebehu minulého týždňa absolvoval tri testy a všetky s negatívnym výsledkom, v pondelok ráno som sa zobudil s miernymi príznakmi. Požiadal som teda o ďalší test, ktorý sa vrátil pozitívny. Hneď som sa presunul do karantény, kde zotrvám nasledujúcich desať dní.“

„Som zničený z toho, že nebudem môcť tento týždeň pretekať, prioritou je však dodržiavanie protokolov a ochrana ostatných. Cítim sa dobre, za čo som rád. Mám len mierne symptómy a urobím všetko, aby som zostal fit.“

„Prosím, dávajte na seba pozor, nikdy nie ste byť dosť opatrní. Je to náročné obdobie pre nás všetkých a musíme sa uistiť, že na seba i ostatných, dávame pozor,“ dodal Hamilton.