logo F1online.sk

Steiner: Romain chce byť v Abú Zabí späť v aute

Romain Grosjean
© Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 12. 2020

Romain Grosjean je v rámci možností zdravý a v poriadku. Z nemocnice dokonca posiela fotografie z drepovania v nemocničnom pyžame. S obviazanými rukami, nohou i kolenom, no úsmevom na tvári. Napriek desivej nehode mu jeho pretekársky inštinkt nedovolí sa na to „vykašľať“, chce byť späť čo najskôr.

V jednom z prvých rozhovorov po Veľkej cene Bahrajnu, povedal šéf Haasu Günther Steiner, že Romain sa bude chcieť vrátiť čo najskôr. Lekári však v pondelok po nehode návrat už tento víkend na Veľkú cenu Sachiru zamietli, Haas preto nasadí do boja Pietra Fittipaldiho. No čo bude o dva týždne v Abú Zabí?

„Taký je jeho cieľ, rád by sa vrátil,“ povedal Steiner na margo toho, či by sme Grosjeana mohli vidieť v záverečnom podniku sezóny. „Včera som sa s ním bavil a naozaj by v Abú Zabí chcel jazdiť. Ja som mu len povedal: ‚Snaž sa dať čo najviac dokopy, porozprávame sa o tom v nedeľu alebo v pondelok, uvidíme ako sa budeš cítiť a či to bude reálne‘. Momentálne máme hromadu času, Pietro je s nami, Romain je s nami, uvidíme ako sa bude cítiť. S rozhodnutím sa neponáhľame. Záležať bude na jeho zdraví.“

„Rozprával som sa len s jedným z ľudí, ktorí tam sú s ním, pretože Romain bol s lekárom. Robili mu niečo s popáleninami, no už presne neviem, čo to bolo.“

Grosjeana mali podľa pondelkového stanoviska tímu pustiť z nemocnice v utorok. Napokon sa tak nestane a Romain pobudne ešte jednu noc na nemocničnom lôžku. Nemusíme sa však obávať, nie je to dôsledok žiadnych zdravotných komplikácií.

„Zostane ešte jednu noc v nemocnici, no netreba mať žiadne obavy. Povedali, že nemocnica je vhodnejším prostredím, najmä pre liečbu popálenín. Zostane tam ešte jednu noc, no všetko je, ako má byť,“ povedal Steiner.

„Ten človek, ktorý tam je s ním mi povedal, že lekári sú veľmi spokojní, postupuje to presne podľa očakávaní. Neexistujú teda žiadne komplikácie alebo niečo podobné. Jedna noc navyše nie je dôsledkom nejakého problému, možno je lepšie zostať o deň dlhšie a rýchlejšie sa uzdraviť,“ povedal Steiner.