logo F1online.sk

Hamilton mal pozitívny test na Covid, na ďalších pretekoch bude chýbať

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala1. 12. 2020

Lewis Hamilton sa tento rok dosiahnutia méty 100 pole positions nedočká. Mercedes v utorok ráno informoval o nečakanej správe, že britský pretekár mal pozitívny test na koronavírus, a preto do víkendového diania nezasiahne.

Počas poslednej VC Bahrajnu Lewis Hamilton podstúpil tri testy na Covid, všetky mali negatívny výsledok. Posledný negatívny mal v nedeľu popoludní. Keďže sa však uňho v pondelok ráno objavili príznaky choroby, ešte v ten istý deň musel absolvovať ďalšie testovanie.

Mercedes následne o všetkom informoval. “Lewis mal v priebehu minulého týždňa tri negatívne testy. Test, ktorý absolvoval v nedeľu popoludní na Medzinárodnom okruhu v Bahrajne, bol súčasťou štandardného testovacieho programu.”

“Avšak, v pondelok ráno sa prebudil s miernymi príznakmi. Zároveň bol informovaný o tom, že jeden z jeho kontaktov ešte spred príchodu do Bahrajnu mal pozitívny test. Lewis preto podstúpil ďalšie testovanie, ktoré už vrátilo pozitívny výsledok. Toto už potvrdil aj opakovaný test,” stojí v stanovisku.”

“Lewis sa teraz izoluje podľa protokolov COVID-19 a pokynov úradov verejného zdravotníctva. Až na mierne príznaky sa cíti dobre. Celý tím mu želá rýchle vyzdravenie. Vzápätí oznámime meno jeho náhrady,” doplnili strieborné šípy.

Nad tým, kto sedemnásobného majstra sveta v kokpite nahradí, teraz môžeme len špekulovať. Úlohy oficiálnych rezervných jazdcov plnia bývalý pretekár McLarenu Stoffel Vandoorne a niekdajší pretekár Haasu Esteban Gutiérrez. Vandoorne sa momentálne nachádza vo Valencii, kde jeho tím čakajú predsezónne testy pred novým ročníkom Formuly E.

Ani jeden zo spomínanej dvojice však nemá adekvátne skúsenosti s novou technikou. Z tohto pohľadu by sa ako lepšia náhrada mohol javiť George Russell, ktorý je jedným z juniorov Mercedesu. Pre Brita by to mohla byť životná šanca; konečne by mohol ukázať, čoho je schopný, aj niekde inde ako na chvoste štartového poľa.

Ďalej nesmieme zabudnúť na žolíka Nica Hülkenberga, ktorý v tejto sezóne nahradil už Sergia Péreza a následne Lanca Strolla, a pre takúto príležitosť by si určite vytvoril vo svojom programe miesto.