logo F1online.skF1online.sk

Vo Ferrari vládne veľký optimizmus, Scuderia si verí najmä v pretekovom tempe

Carlos Sainz
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 04:21

Ferrari sa fantasticky predviedlo na VC USA v Austine. Aj keď je Mexiko svojím charakterom veľmi odlišná trať, so Scuderiou sa začalo rátať ako s jedným z favoritov. Výsledky voľných tréningov to potvrdzujú, hoci v tejto chvíli je namieste maximálna opatrnosť.

Charlesa Leclerca nahradil v prvom tréningu Oliver Bearman, takže monacký pretekár musel v tom druhom dobiehať zameškané. Aj pohľad z garáže však bol pomerne príjemný, keďže Carlos Sainz mal slušné tempo. Aj keď sobota bude oveľa dôležitejšia, Charles Leclerc vyjadril po piatku spokojnosť s úvodom víkendu.

„Pre všetkých to bol s červenými vlajkami trochu rozháraný druhý tréning. Na papieri to pre mňa bol dobrý prvý tréning, pretože v tom druhom som dostal o pol hodiny viac, ale nakoniec sme nemohli odjazdiť maximálny počet kôl,“ skonštatoval po piatku Charles Leclerc.

„Chceli sme si počínať lepšie, ale v aute som mal dobrý pocit a po dvoch alebo troch kolách som nabral tempo. Aj pretekové simulácie vyzerajú dobre, čo je pozitívne,“ dodal monacký pretekár.

Pre toho víkend skutočne začal až druhým tréningom. Dostal 90 minút, hŕbu testovacích pneumatík a k tomu aj jednu sadu stredne tvrdých gúm, ale drvivú väčšinu dňa aj tak odjazdil na prototypoch budúcoročných pneumatík. „Keďže som vynechal prvý tréning, je pre mňa ako pre jazdca veľmi náročné vyhodnotiť rozdiely medzi tohtoročnými a budúcoročnými pneumatikami,“ povedal Leclerc.

„Najprv získavate referencie a učíte sa zmeny na trati, pri druhom výjazde sa môžete porovnať s vašou prvou jazdou, ale jazdecky sa zlepšíte do takej miery, že sa to nedá porovnať. Ťažko z toho teda vyvodzovať závery,“ dodal Charles.

Jeho tímový kolega Carlos Sainz mohol byť ešte spokojnejší. Druhé miesto v prvom tréningu a prvé miesto v druhom veštia Ferrari skvelý víkend a všeobecný optimizmus podporilo aj Španielovo hodnotenie piatkového diania na trati.

„Do prvého tréningu sme vstúpili s dobrým autom a dobrým nastavením, ktoré sme počas prvého a druhého tréningu len dolaďovali. Nemuseli sme urobiť nič veľké, takže som celkom spokojný s pocitom v kokpite,“ povedal po piatku Carlos Sainz.

„Hlavne v pretekových simuláciách som mal dobrý pocit. Myslím si, že v kvalifikácii budeme čeliť tvrdej konkurencii súperov a na jedno kolo nás čaká vyrovnaná bitka,“ dodal Sainz.

Zdá sa, že Ferrari nadviazalo na svoju formu z Austinu, hoci závery budeme vyvodzovať až v nedeľu. „Vedel som, že v Mexiku môžeme byť konkurencieschopní vzhľadom na charakteristiky zákrut v Austine, v ktorých sme boli rýchli. Aj McLaren však bude dobrý, takže sa musíme mať na pozore, pretože v sobotu nás pri jazde na jedno kolo čaká množstvo výziev,“ upozornil Sainz.

Súvisiace články

Diskusia