logo F1online.sk

Grosjeanov pozdrav z nemocnice: Bol som proti svätožiare, no dnes mi zachránila život

Romain Grosjean
© FOM
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 11. 2020

Radostné zakončenie dnešnej nedele. Romain Grosjean posiela uprostred bahrajnskej noci pozdravy všetkým fanúšikom a hlási, že je v poriadku. Presne to sme dnes večer chceli počuť.

Desivá nehoda na výjazde z tretej zákruty. Romain Grosjean prekrížil trať a vošiel do cesty Daniilovi Kvjatovi. Ruský pretekár so situáciou už nemohol nič urobiť. Vzájomný kontakt vystrelil Grosjeana čelom do zvodidiel a hneď po náraze jeho auto zachvátili plamene. Francúz z auta vyskočil bez pomoci, čo za danej situácie predstavovalo zásadnú skutočnosť. Podľa vyjadrenia tímu jeho telo čelilo preťaženiu 50g a v momente nárazu mal jeho monopost rýchlosť 221 km/h.

Je teda vlastne zázrak, že si Grosjean pri nehode nič nezlomil. To najhoršie, čo sa mu prihodilo, sú popáleniny na oboch rukách. O pár hodín neskôr poslal z nemocnice svetu odkaz.

„Ahojte všetci, len vám chcem povedať, že som v poriadku – teda v rámci možností,“ začal Grosjean svoj pozdrav z bahrajnskej nemocnice s obväzmi na rukách. „Ďakujem vám všetkým za vaše správy. Pred niekoľkými rokmi som nebol za zavedenie halo, no dnes si myslím, že je to tá najlepšia vec, akú sme do Formuly 1 prniesli. Nebyť svätožiary, dnes by som sa vám už nemohol prihovoriť.“

„Chcem tiež poďakovať zdravotníckemu personálu na okruhu aj tu v nemocnici. Verím, že vám všetkým budem už čoskoro môcť napísať, ako to ide,“ dodal Grosjean ukazujúc svoje obväzy, no čo je najdôležitejšie, s úsmevom na perách.

Zatiaľ nevieme, či sa Romain vráti do kokpitu. Podľa jeho šéfa Günthera Steinera sa vraj bude chcieť vrátiť čo najskôr. Rozhodujúce slovo však budú mať lekári. V pondelok by mu mali zložiť obväzy a následne vyrieknuť ortieľ. Čo však bude nasledujúcu nedeľu je vzhľadom na okolnosti vlastne nepodstatné.