logo F1online.skF1online.sk

Pérez priznal, že mu špekulácie spôsobujú duševné problémy: Ešte aj v tíme sa o tom hovorí

Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkvčera 15:52

Pozícia druhého pilota Red Bullu je poriadne nevďačná. Od odchodu Daniela Ricciarda nenašiel tento tím vyrovnaného tímového kolegu k Maxovi Verstappenovi. Pierre Gasly, Alex Albon a teraz Sergio Pérez prišli, začali sa trápiť, potom prišli problémy so sebadôverou a nakoniec ako „zbité psy“ odišli. Teda, Pérez je ešte stále pilotom Red Bullu, ale podľa mnohých už len zo zotrvačnosti, čo samotného Mexičana dosť trápi.

Pre športovca takáto situácia určite nie je príjemná. Na druhej strane, je to súčasť povolania. Enzo Ferrari alebo Frank Williams by ako prví povedali, že ak sa vám nepáči niektorá zo súčastí vašej práce, môžete si zbaliť svoju nemalú výplatu a odísť.

Pérez však zostáva a bojuje, ale nedarí sa mu vyhnúť všadeprítomnému mediálnemu tlaku a špekuláciám. „Bolo ich viac, než som očakával,“ povedal Mexičan pre New York Times. „Práve som podpísal novú zmluvu a presne som vedel, aké tam mám podmienky. Preto ma to v tom čase netrápilo.“

„Dostalo sa to však do bodu, keď toho bolo až príliš a len s ťažkosťami som sa sústredil na svoje povinnosti. Zdalo sa, že každý má vlastný názor na to, čo robím dobre, a čo zle. Malo to vplyv na všetko, každý sa montoval do môjho života a ja som príliš premýšľal o mojej rodine a mojich investíciách. Nech ste sa rozprávali s kýmkoľvek, mali na to odlišný názor, dokonca aj vnútri nášho tímu. Ľudia si mysleli, že sa nesústredím,“ vyhlásil rozhorčený Pérez.

Pre toho sa najväčšou oporou stala rodina, manželka Carola a štyri deti. Checo priznal, že sa hovorilo o najrôznejších scenároch. Toto priznanie a spoveď však určite nenapĺňa veľkou sebadôverou jeho tím, ktorý potrebuje v kokpite jazdca v najlepšej forme a v stopercentnej psychickej pohode. „Myslel som si, že možno to už v sebe nemám, že už neviem jazdiť alebo že už nie som na takej úrovni ako kedysi,“ priznal Mexičan.

„Je ťažké ľuďom vysvetliť, že niečo sa odohráva vo vašom vnútri. V aute som mal niekedy pocit, napríklad na mokrej trati v Silverstone, že havarujem v každej zákrute. Ako keby som to už nemal v sebe. Nie je to jednoduché a leto bolo strašne ťažké,“ priznal Pérez.

Napriek tomu vraj nepomýšľa na úplný koniec kariéry. Pri pohľade na tieto slová nejedného napadne, prečo jednoducho neodíde? Nemusí ukončiť kariéru, nemusí odísť z F1, ale prečo nehľadá novú výzvu? Nuž, jazda v Red Bulle po boku Maxa Verstappena je tá najväčšia výzva, akú pilot F1 môže prijať.

„Prešlo to cezo mňa, ale ani v jednom okamihu som si nepomyslel, že to vzdám. Prešiel som si nesmierne náročným obdobím, ale nikdy som ani len nepomyslel na odchod. Nie je to môj štýl. Možno by to bolo najjednoduchšie riešenie, ale neurobil som to,“ odkázal Pérez.

Súvisiace články

Diskusia