logo F1online.sk

Steiner: Romain je v poriadku, nemal by mať nič zlomené

Günther Steiner
© Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 11. 2020

Dnešok sa mohol zaradiť medzi najsmutnejšie dni v histórii Formuly 1. Strašidelná nehoda Romaina Grosjeana však našťastie nemala fatálne následky. Francúzsky pretekár vyskočil z horiaceho auta priamo do náručia zasahujúcich záchranárov. Máme potvrdené, že v poriadku a cíti sa dobre.

Z horiaceho vraku vyskočil bez ľavej topánky, no relatívne v poriadku. Prvotné správy hovorili o podozrení na prasknuté alebo zlomené rebro a popáleninách na ľavej ruke a ľavej nohe. Po pretekoch však šéf Haasu Günther Steiner v rozhovore pre televíziu Sky Sports podozrenia na zlomeniny vyvrátil. Romainove ruky vraj teraz „zdobia“ obväzy, čo je vzhľadom na strašidelnosť nehody naozaj dobrá správa.

„S Romainom som hovoril, telefonovali sme a najdôležitejšie je, že Romain je pri plnom vedomí,“ povedal Steiner. „Nechajú si ho cez noc v nemocnici. On i doktor mi povedali, že sa cíti dobre a zdá sa, že by nemal mať nič zlomené.“

„Ruky má v obväzoch kvôli popáleninám, no okrem toho nemá popálené nič. Povedal by som, že bol veľmi optimistický. Som šťastný,“ dodal boss amerického tímu.

Síce to nie je vôbec dôležité, no tento týždeň budeme čakať aj na zodpovedanie otázky kedy, a či sa vôbec Romain do kokpitu vráti. Ak by mu to zdravie neumožnilo, Haas má k dispozícii rezervných jazdcov Louisa Delétraza a Pietra Fittipaldiho, obaja majú superlicenciu. V hre by mohol byť pochopiteľne i Nico Hülkenberg. Otázne je i to, či americký tím zvládne za necelý týždeň dostať druhé auto opäť na trať.

„Ako ho poznám, určite sa bude chcieť vrátiť,“ povedal Steiner. „Uvidí sa však zajtra, keď mu zložia obväzy. Ešte netušíme, ako to bude vyzerať. Teraz je hlavné to, že sa nič zlé nestalo. Nebolo to nič pekné, no hlavne, že je v bezpečí a v poriadku. Zvyšok sa dozvieme zajtra po rozhovore s lekárom.“

Aktualizované 20:46: Romain má za sebou röntgeny, nemá nič zlomené: