logo F1online.sk

Kvjat bol najskôr na Grosjeana naštvaný. Potom zbadal oheň…

Daniil Kvjat
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala29. 11. 2020

Daniil Kvjat sa v Bahrajne zaplietol do dvoch incidentov. Pri tom prvom doňho vrazil Romain Grosjean, keď zrazu zmenil smer jazdy a natlačil sa na Kvjata. Rus priznal, že ho to poriadne naštvalo. Hnev sa však vyparil hneď potom, ako zbadal, čo sa stalo.

Z Grosjeanovej palubnej kamery to vyzerá tak, že sa Francúz len snažil predbehnúť Kevina Magnussena pred ním. Zatočil preto doprava, no neuvedomil si, že vedľa seba má ešte stále Daniila Kvjata. Rusa zachytil pravým zadným kolesom a nehoda bola na svete.

“Bola to strašidelná chvíľa,” priznal Daniil Kvjat v rozhovore pre Sky. “Najskôr som bol poriadne nahnevaný, že to predo mnou takto strihol. Pomyslel som si, čo to vyvádza? Ale hneď som zmenil názor, keď som v spätných zrkadlách zbadal oheň.”

“Len som dúfal, že je v poriadku. Hneď sa mi nepáčilo, čo som v zrkadlách zbadal a som rád, že je v poriadku. Úprimne. Naozaj, toto nám len pripomína, že čo robíme, je nebezpečné,” skonštatoval pilot AlphaTauri.

Po viac ako hodinovej prestávke sa začalo pretekať opäť. V plnom tempe sa však išlo len do momentu, keď sa vo ôsmej zákrute stretli Lance Stroll a Daniil Kvjat. Jeden sa dotkol druhého a Racing Point sa prevrátil. Podľa komisárov bol Kvjat vinníkom tohto incidentu, udelili mu desaťsekundový trest STOP/GO.

Kvjat mal na to iný pohľad: “Myslím si, že som nemal kam ísť. Celým svojím autom som sa odsunul až na vnútorný obrubník. On, na druhej strane, vedel, že som tam. Aj napriek tomu zatočil, akoby som tam nebol. Som na toto rozhodnutie trochu nahnevaný. Zničilo mi to preteky, pretože môj druhý reštart bol vynikajúci. Bol som späť v hre, ale tento trest všetko zničil.”

Daniil Kvjat napokon dorazil do cieľa na jedenástej priečke, no nebyť zlyhania pohonnej jednotky na aute Sergia Péreza, bol by ešte o jednu pozíciu nižšie. Na druhej strane jeho kolega Gasly pozbieral osem bodov za šieste miesto.