logo F1online.skF1online.sk

Hamilton ukazuje prstom na vylepšenia: Ani som na to netlačil

Lewis Hamilton v štrku
© FOM/Screenshot
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 02:24

Mercedes sa v piatok nadychoval do ďalšej ofenzívy. George Russell bojoval o pole position a nebyť žltých vlajok, do tohto boja by sa zapojil aj Lewis Hamilton. Ako sme však v tejto sezóne videli už veľakrát, monopost W15 predviedol ďalší výkonnostný obrat o 180 stupňov. V nedeľných pretekoch doplatil na správanie svojho stroja Lewis Hamilton.

Sedemnásobný šampión odmietol, že by za jeho vypadnutím bola jazdecká chyba. V tomto tvrdení ho podporil aj Toto Wolff. Ani jeden z nich si však nevedel vysvetliť, čo sa vlastne stalo. Je jasné, že Hamilton sa v treťom kole pretekov len zriedka dopúšťa takýchto chýb, ale aj on mohol len hádať, čo spôsobilo jeho skoré vypadnutie.

„Mal som skvelý štart, cítil som sa dobre a posunul som sa na dvanáste miesto. Takú prvú zákrutu som už dlho nemal,“ začal Lewis Hamilton hodnotenie svojho krátkeho účinkovania v nedeľných pretekoch pre Motorsport.com. „Vôbec som na to netlačil, len som sa snažil rozbehnúť a zahriať pneumatiky.“

„Auto však začalo poskakovať. Ľavá predná náprava začala poskakovať a napokon sa roztočil zadok. Bolo to úplne rovnaké ako Georgeova nehoda v sobotnej kvalifikácii,“ povedal Hamilton.

Mercedes predstavil v Austine posledný tohtoročný balík vylepšení. Toto Wolff sa o ňom vyjadril optimisticky a spočiatku sa zdalo, že doručil požadovaný výkon. Dokonca aj samotní piloti sa o ňom po piatku vyjadrili pozitívne. Po nedeľných hodinách však Lewis ukázal prstom práve na vylepšenia ako na možnú príčinu jeho hodín v predposlednej zákrute.

„V prvom tréningu došlo k niečomu veľmi podobnému, keď som sa roztočil v tretej zákrute, čo sa takmer vôbec nestáva. Za všetky tie roky som sa na tejto trati nikdy neroztočil v tretej zákrute. Ako som povedal, George mal včera zrejme rovnaký problém, dnes sa vrátil k starej špecifikácii monopostu a na trati vyzerá dobre. Možno je teda niečo s vylepšeniami,“ myslí si Hamilton.

Na otázku, či by to mohlo znamenať návrat k starej špecifikácii v Mexiku, odpovedal: „Dôkladne to preskúmame. Po dnešku sa pozrieme na dáta a uvidíme, či budúci týždeň nasadíme novú špecifikáciu, alebo starú.“

Pre Mercedes to bol ďalší pozitívny začiatok víkendu, ďalšie zmätenie v jeho prostriedku a ďalší koniec v potoku sĺz. Tento tím zažíva absolútne hororovú sezónu. Už to nebude trvať dlho a táto nočná mora sa skončí. Podľa Hamiltona na tom bol jeho monopost tak, že v štrkovej zóne, alebo bariére, by skončil skôr či neskôr.

„Keby nedošlo k tomu poskakovaniu v treťom kole, podľa mňa by sa to stalo v ďalšom kole, pretože s autom niečo nebolo v poriadku. S týmto novým balíkom to bolo celý víkend o tom istom. Je to zdrvujúce, ale je to tak, ako to je,“ dodal Lewis.

Súvisiace články

Diskusia