logo F1online.skF1online.sk

Hamilton sa vo Ferrari rýchlo nájde, myslí si Wolff

Lewis Hamilton
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubalavčera 19:13

Lewisa Hamiltona čaká cez zimu veľká zmena. Prvýkrát od svojho príchodu do Formuly 1 opustí mentalitou britské tímy a okúsi, čo je to talianska vášeň, temperament a možno aj tradičná interná politika. Toto Wolff nepochybuje o tom, že sa dokáže v novom prostredí rýchlo nájsť.

Pred celkom inou mentalitou a spôsobom práce vo Ferrari už Lewisa Hamiltona varovali mnohí na čele s bývalým šéfom Scuderie Stefanom Domenicalim či Jensonom Buttonom. V Maranelle zažije novú kultúru aj celkom iný prístup k pretekaniu.

“Veľa ľudí hovorí, že to bude skutočne náročné. Ja si však myslím, že ak tvrdíte, že to bude skutočne náročné, tak je to často presne naopak,” vyhlásil Toto Wolff, ktorý o rýchlosti adaptácie Lewisa Hamiltona nepochybuje. “Ferrari je skvelý tím, má vynikajúcich ľudí, prekypuje emóciami a vášňou a preto sa s ním spája tlak. Ja však verím, že nájdu spôsob, ako budú spolupracovať.”

Aj vzhľadom na to, že Hamilton celú svoju kariéru strávil v tímoch s britskou mentalitou, mnohí jeho voľbu neschvaľujú. Sedemnásobný šampión však vyjadrenia skeptikov ignoruje. Sám vie, čo je preňho najlepšie.

“Ani na okamih som o tom nepochyboval a poznámky iných ľudí so mnou vôbec neotriasli,” ubezpečil pred časom Lewis Hamilton. “Dokonca aj dnes ľudia trepú kraviny a bude to tak pokračovať po zvyšok roka. Ja len musím spraviť to, čo som urobil aj naposledy,” spomenul si na rok 2012, keď ho ľudia podobne vystríhali pred prestupom z McLarenu do Mercedesu. “Iba vy viete, čo je pre vás správne. Pre mňa to bude vzrušujúce obdobie.”

Z Lewisa Hamiltona po skončení kariéry mohol byť skvelý ambasádor Mercedesu. To po stinte vo Ferrari nebude také jednoduché, ale Toto Wolff ubezpečuje, že už navždy bude patriť k strieborným šípom.

“Myslím si, že za posledných dvanásť rokov sme s Lewisom zažili skvelé časy,” zaspomínal si Toto Wolff. “Navždy zostane súčasťou rodiny. Samozrejme, ako súpera sa ho o rok pokúsime poraziť. Kimi sa pridá k Georgeovi a dodá nám jasný impulz, prinesie mladíckosť a čerstvú krv. Už vnímate tie úsmevy v rámci spoločnosti, že máte v monoposte osemnásťročného mladíka.”

“Na druhej strane v niektorých chvíľach by tím určite dokázal profitovať z Lewisových skúseností. Kimi sa toho bude musieť veľa naučiť, ale toto je pre tím správna vec. Nikto by to nespravil inak,” doplnil.

Súvisiace články

Diskusia