logo F1online.skF1online.sk

Kamala Harrisová je veľkou fanúšičkou F1: U nás to sleduje celá rodina

Kamala Harrisová
© X/Kamala Harris
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkvčera 17:02

Tomu hovoríme poriadna prezidentská kampaň! V očakávanom súboji Donalda Trumpa s Kamalou Harrisovou sa stretávajú v podstate dvaja fanúšikovia Formuly 1, hoci v čase volieb sú všetci politici fanúšikmi všetkého. Demokratická kandidátka však tvrdí, že u nich doma to v čase nedeľných pretekov vyzerá podobne ako v obývačkách mnohých z nás.

Formula 1 nepatrila dlhé roky medzi najsledovanejšie športy v Amerike. O jej povýšení na globálne divadlo však svedčí aj skutočnosť, že sa dostala do obývačiek najvyšších politických predstaviteľov USA.

Donald Trump sa na májovej Veľkej cene Miami zjavil v garáži McLarenu. Stajni z Wokingu priniesol šťastie, keďže Lando Norris preteky vyhral. Je však ťažké posúdiť, či je Trump skutočne fanúšikom, keďže sme len s ťažkosťami pátrali po akýchkoľvek vyjadreniach z jeho strany na margo Formuly 1.

Krátko pred voľbami sa však ako zanietená fanúšička najvyššej motoristickej triedy ukazuje aj demokratická kandidátka a súčasná viceprezidentka USA Kamala Harrisová. Tá v rozhovore s Howardom Sternom povedala, že je fanúšičkou Formuly 1 a najmä sedemnásobného majstra sveta Lewisa Hamiltona. Sám Stern priznal, že o Formule 1 nič nevie, ale dozvedel sa, že prezidentská kandidátka ju má veľmi rada. „Je to veľmi dobré. Formulu 1 milujeme, celá rodina ju miluje,“ vyhlásila Harrisová.

Nuž, Stern okamžite poňal podozrenie a rovno sa opýtal, či to nehovorí len preto, že momentálne vrcholí prezidentská kampaň. „Nie, bože, samozrejme, že nie. V skutočnosti sa musím priznať, že práve pre kampaň som to v poslednej dobe nemohla príliš sledovať. Taktiež záleží, kde sa jazdí, keďže od toho závisí, kedy sa to vysiela a či musíte vstávať,“ povedala Harrisová.

Na otázku, kto je jej miláčikom, odpovedala bez zaváhania. „Určite Lewis Hamilton.“ Sám Stern na to odpovedal, že on ani netuší, kto to je. Moderátor sa v tomto rozhovore stal dobrým príkladom „starej“ americkej formulovej kultúry, keďže v tejto krajine kedysi Formula 1 nebola zvlášť populárna. Ako však ukazujú slová Harrisovej i Trumpova návšteva v Miami, tento trend sa postupne mení.

„Keď to raz začnete sledovať, a určite si to pozrite, môžete sa na to namotať,“ udelila Harrisová moderátorovi radu, ktorú mu určite dáme aj my všetci.

Súvisiace články

Diskusia