logo F1online.sk

Steiner: Zdalo sa vám, že sme pomalí? Počkajte o týždeň

Kevin Magnussen
© Twitter/Haas F1 Team
Milan Kubala
Milan Kubala29. 11. 2020

V Haase sa už pripravujú na to, že koniec sezóny nebude med lízať. Prvá sobota na okruhu Sachír ukázala, že americký tím konkurencii absolútne nestíha. Sklamaní boli obaja piloti aj celý tím. Günther Steiner to však berie s nadhľadom. Uvedomuje si, že o týždeň to bude ešte horšie.

Už budúci víkend sa totižto bude jazdiť na “oválovej” konfigurácii okruhu. Zákrut a brzdení bude ešte menej, zato pohonné jednotky budú mať veľkú šancu vyniknúť. Haas s tou svojou ale veľa vody nenamúti.

“Ak mám byť úprimný, nemôžem vám povedať, že by som sa na nasledujúci týždeň tešil,” povedal po sobote Günther Steiner, šéf Haasu. Vzápätí sčasti zareagoval aj na Romaina Grosjeana, ktorý vo vysielačke konštatoval, že osemnáste miesto nie je žiadnym prekvapením.

Po kvalifikácii sa navyše nechal počuť, že ho veľmi mrzí, kam až Haas spadol — hlavne pri spomienke na prvé predstavenie tohto tímu v bahrajnskej púšti. Vtedy Grosjean obsadil piate miesto. Steiner napokon celý aktuálny víkend zhodnotil slovami: “Ak si myslíte, že toto bolo zlé, tak si počkajte na budúci týždeň.”

Všetky tri tímy s pohonnou jednotkou od Ferrari mali problémy a medziročne sa zhoršili. “Vieme, prečo sme na pozícii, na ktorej práve sme. Snažíme sa z toho vyťažiť maximum. Nikdy neviete, čo sa prihodí. Tento víkend máme najpomalšie auto, musíme sa s tým nejako zmieriť.”

“Niekedy sa musíte zmieriť s tým, čo vám bolo dané. My presne to spravíme, skúsime z toho vyžmýkať čo najviac. Zažili sme aj dobré časy, ale život nie je len o dobrých chvíľach. Niekedy si treba pretrpieť aj tie pády. Potom si dni na výslní užijete o to viac,” doplnil Steiner.