logo F1online.skF1online.sk

Wolff hlási, že teraz je vo vzťahu. Flirtovanie s Verstappenom sa skončilo

George Russell, Toto Wolff a Kimi Antonelli
© Stephen Reuss/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubaladnes 14:06

Max Verstappen celý rok odolával Totovi Wolffovi a jeho nadbiehaniu. Mercedes tak po skončení letnej prestávky učinil jasný krok do budúcna a Andreu Kimiho Antonelliho pasoval do pozície svojho jazdca pre nasledujúci rok, čo podľa šéfa tímu znamená, že vábenie Verstappena sa skončilo.

Interné rozbroje v Red Bulle už z tímu vyhnali viacero dôležitých ľudí. Toto Wolff veril, že v kombinácii so zlepšujúcou sa formou Mercedesu to Maxa Verstappena presvedčí skočiť mu do náruče, no to sa nestalo. Holanďan bude v nasledujúcej sezóne pokračovať v Milton Keynes a namiesto neho sa má stať dlhodobou oporou stajne 18-ročný mladík.

Portál motorsport.com sa preto spýtal Tota Wolffa, ako bude teraz pristupovať k Maxovi Verstappenovi. “Teraz sa držíme v úzadí. Myslím, že som to už povedal, že máme podobný pohľad ako aj na Maxovej strane. Musíte dôverovať svojim jazdcom alebo svojmu tímu. Musíte mu dať plnú podporu, aby to bolo úspešné. Až keď sa niečo naozaj pokazí, tak začnete uvažovať o iných možnostiach.”

Zmluva Georgea Russella sa o rok skončí, takže už v nasledujúcej sezóne sa postoj viedenského rodáka môže zmeniť. Dovtedy však platí niečo iné. “Pre mňa je to ako flirtovať s niekým cudzím, zatiaľ čo pracujete na svojom vzťahu. Takto to nefunguje, ja neflirtujem s nikým cudzím. Iba keby som chcel zmenu alebo o nejakej zmene uvažoval, tak by som mal záujem o rozhovor. To isté platí aj z jeho strany. Myslím si, že v tomto smere zastávame rovnaké hodnoty.”

Nie je to však tak dávno, čo Wolff avizoval, že aj keď v roku 2025 Verstappen nepríde do Mercedesu, v prelomovej sezóne 2026 by sa to mohlo zmeniť. Tieto tvrdenia však už šéf Mercedesu nepovažuje za aktuálne. George Russell má byť rovnako pevnou súčasťou Mercedesu ako Antonelli.

“George nabral v motokárach a juniorských šampionátoch podobnú trajektóriu a George je prvým juniorom Mercedesu, ktorý sa k nám pripojil,” vysvetľuje Wolff. “Stále je jazdcom Mercedesu. Nerobíme medzi nimi veľké rozdiely. Z emocionálneho pohľadu majú obaja rovnakú podporu. Nič sa nemení.”

“Každý top pilot vo Formule 1 vie, že proti svojmu tímovému kolegovi musí podávať dobré výkony, či je mladý a či starý. Georgeovým kolegom bol tri roky Lewis Hamilton, najlepší pilot všetkých čias. Bude teda v pohode, keď bude bojovať proti jednému z najmladších jazdcov, ktorý však so sebou prináša veľké očakávania,” zamyslel sa tretinový majiteľ Mercedesu.

Súvisiace články

Diskusia