logo F1online.sk

Smutný Grosjean: Do tohto projektu som vložil veľa a vyzeralo to sľubne

Romain Grosjean
© Twitter/Haas F1 Team
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 11. 2020

Tím Haas v roku 2018 bojoval o titul najlepšieho zo “zvyšku sveta”. Jeho hlavným súperom bol vtedy mocný a bohatý Renault. Súboj Dávida s Goliášom napokon vyhrala francúzska automobilka, no to nič nezmenilo na tom, že si americké zoskupenie získalo sympatie mnohých fanúšikov. Dnes je Haas len tieňom svojej niekdajšej slávy a smutný je z toho aj Romain Grosjean, ktorý zažil strmý vzostup i prudký pád stajne z Banbury.

Francúzsky pretekár je s Haasom od jeho vstupu do F1. Po piatich sezónach mu koncom tohto roka definitívne zamáva a hoci to možno bude dojemná rozlúčka, určite nebude veselá. Tím nedávno vyhral svoj boj o prežitie, teda aspoň zatiaľ. A výkony na trati tomu i zodpovedajú.

Bahrajn nebol v tomto smere žiadnou výnimkou. Kvalifikačné osemnáste (Magnussen) a devätnáste (Grosjean) miesto pred Nicholasom Latifim, majú piloti amerického tímu asi už vyárendované. Po každej sobote potom pragmaticky zhodnotia situáciu slovami „na viac žiaľ nemáme“.

„Môj posledný pokus vyzeral dobre. Potom som v posledných pár zákrutách skúsil zaútočiť a jazdiť tak, ako to mám rád. Auto to však nedokázalo uniesť,“ zhodnotil svoj kvalifikačný výkon v Bahrajne Romain Grosjean.

„Takže som tam stratil pár desatín, no bol by to posun možno tak o jednu pozíciu. S tým čo máme k dispozícii, žiaľ na viac nemáme.“

„Situácia nie je ideálna. Som z toho trochu smutný, pretože do tohto projektu som vložil veľa úsilia a vyzeralo to sľubne. Ak si spomínate, v našej prvej sezóne, sme tu v Bahrajne skončili na piatom mieste. Dnes sa to zdá ako celá večnosť. Asi každý je z toho trochu smutný, pretože tento tím by si za svoju prácu zaslúžil viac, no s tým čo máme, nemôžeme čakať žiadne zázraky,“ dodal Grosjean.