logo F1online.skF1online.sk

Chcem vo Ferrari najlepšieho možného jazdca, nie tímovú dvojku, hovorí Leclerc

Lewis Hamilton, Charles Leclerc
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 13:10

V budúcej sezóne nás čaká niekoľko mimoriadne zaujímavých jazdeckých porovnaní. Veľká pozornosť sa sústredí aj na Ferrari, kde si skrížia zbrane Charles Leclerc a Lewis Hamilton. Monackého pretekára čaká ďalšia ťažká skúška proti mnohonásobnému majstrovi sveta a vraj sa na to už veľmi teší.

Leclerc tvrdí, že nechce v tíme poslušnú a pomalú jazdeckú dvojku, ktorá sa mu nebude pliesť do cesty. Vraj čím rýchlejší tímový kolega, tým lepšie pre jeho ďalší rozvoj. V budúcom roku sa teda má na čo tešiť, keďže na druhú stranu garáže príde sedemnásobný majster sveta.

„Lewis má len veľmi málo slabých stránok,“ povedal Leclerc v rozhovore pre portál The Race. „V skutočnosti neviem o žiadnych jeho slabinách. Je to neskutočne kvalitný jazdec, vždy jazdí vpredu, je strašne rýchly a konzistentný.“

„Bude to pre mňa veľmi zaujímavé. Môžem sa učiť od Lewisa a zároveň ukázať, čo dokážem v rovnakom aute. Tieto dve skutočnosti ma veľmi motivujú,“ dodal monacký pretekár.

Ten už vie, aké to je čeliť niekoľkonásobnému majstrovi sveta v rovnakom aute. Keď prišiel do Ferrari, Sebastian Vettel tam začínal svoju piatu sezónu. Málokto mu vtedy dával šancu v súboji so štvornásobným šampiónom, ale Leclerc ho v internom súboji porazil už pri svojej prvej sezóne a získal si srdcia talianskych fanúšikov. Charles je dodnes miláčikom davu a tentokrát to bude on, kto môže ťažiť z dokonalej znalosti pomerov v Maranelle.

„Od príchodu do Formuly 1 som mal veľké šťastie. Nikdy som nepremýšľal, že by som chcel po svojom boku tímovú dvojku ako kolegu. Vždy som si myslel, že je oveľa lepšie, keď máte za tímového kolegu najlepšieho možného jazdca. Mal som nesmierne rýchlych tímových kolegov, ktorí ma posúvali dopredu. Aj po boku Lewisa sa toho veľa naučím,“ sľubuje si Leclerc.

Ten tiež dostal otázku, či môže ponúknuť Hamiltonovi nejaké rady. Samozrejme, sedemnásobný šampión odjazdil vo Formule 1 už 350 veľkých cien, ale ani jednu s Ferrari či motorom Ferrari za chrbtom. „Lewis je stále neuveriteľne rýchly. Stále je to Lewis Hamilton, takže si nemyslím, že odo mňa bude potrebovať nejaké rady,“ vyhlásil Leclerc.

Súvisiace články

Diskusia