logo F1online.skF1online.sk

Vymietli sme našich démonov, hovorí Will Joseph

Lando Norris a Will Joseph
© LAT Images/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 9. 2024

McLaren si v tejto sezóne prešiel šnúrou nemalých problémov. Tie siahali od jazdeckých chýb po prevádzkovú stránku. Tímu i jeho pilotom sa nedarilo maximalizovať výsledky, hoci ich monopost mal skvelú rýchlosť. Teraz McLaren, zdá sa, našiel dobrú formu a získal momentum. Z Willa Josepha, inžiniera Landa Norrisa, taktiež sála nemalá sebadôvera.

Britský pretekár v Singapure konečne prelomil šnúru nevydarených štartov a udržal si prvé miesto do konca prvého kola. Bola to zrejme len otázka času, keďže už v Monze aj Baku mal Norris vynikajúci štart. Na okruhu Marina Bay si všetko sadlo a Lando pri dvoch kontaktoch s múrom ukázal, že si možno naklonil aj povestnú šťastenu.

„V továrni sme skúmali štarty. Cestou do práce tak trochu očakávate, že objavíte Ameriku,“ povedal v podcaste F1 Nation Will Joseph. „Nakoniec však zistíte, že to nie je také zlé, ako to všetci vykresľujú. Sú to veci, o ktorých nemusíme hovoriť. Len sme si urobili našu prácu.“

„Myslím si, že sme videli náznaky pokroku už v Holandsku. Boli to pre nás strašne dobré preteky. Podľa mňa bolo na Singapure najkrajšie, že sme boli veľmi silní v priebehu celého víkendu, ktorý pre nás nemal byť úplne najlepší. Vymietli sme niektorých našich démonov,“ odkázal spokojne Joseph.

To je pre tím najdôležitejšie najmä z hľadiska sebadôvery. Práve tá vo finále môže rozhodnúť o kľúčových bodových ziskoch. „Ľudia už nemôžu povedať, že sa nedostaneme z prvej zákruty alebo že nedokážeme obkrúžiť na čele prvé kolo. Viedli sme od štartu do cieľa a neurobili sme chybu,“ odkázal všetkým pochybovačom Joseph.

McLaren zvíťazil v Singapure dominantným spôsobom. Norris zdolal veľkým rozdielom všetkých vrátane svojho tímového kolegu – tomu ešte poriadne „naložil“ aj v kvalifikácii. Podľa jeho inžiniera však všetkých na boxovom múre prekvapilo, aký dominantný bol monopost MCL38 v Singapure.

„Lando bol neuveriteľný. Trochu sme tušili, že to môže skončiť len dvoma spôsobmi. Od začiatku pretekov však začalo byť jasné, že na to môžeme zatlačiť a vypracovať si náskok. Nemyslím si, že niekto z nás očakával taký náskok. Najprv sme ho navýšili za hranicu pre výjazd safety caru a nakoniec sme mali náskok celého pit stopu. Mali sme fenomenálne tempo,“ odkázal nadšene Joseph.

Súvisiace články

Diskusia