logo F1online.sk

Hamilton: Čisté kolo

Lewis Hamilton
© FIA
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 11. 2020

Mercedes pricestoval do Bahrajnu v uvoľnenej atmosfére. Tituly sú vo vrecku, navyše tím čakal starý známy Bahrajn a nie nejaká netradičná destinácia, ako Turecko či Portugalsko. A túto povznesenú náladu si v tíme udržujú aj po sobote. Víkend sa zatiaľ vyvíja hladko v prospech šampiónov.

Mercedes potvrdil svoju silu aj v Bahrajne, kde si dokráčal po pohodlné kvalifikačné double. Lewis Hamilton ukázal všetkým chrbát a dosť presvedčivo zdolal i Valtteriho Bottasa, ktorý naňho stratil asi tri desatiny sekundy.

„Zatiaľ je to dobrý víkend, počas ktorého sa nám pri chápaní auta darilo robiť pokroky,“ zhodnotil sobotný víťaz Lewis Hamilton. „Včerajšok bol dosť ťažký, v tréningu sme skúšali nové pneumatiky, čo bolo dosť mätúce. Dnešok však už bol dobrý. Myslím, že cez noc sme odviedli naozaj dobrú prácu a rozhodnutia, ktoré sme prijali po treťom tréningu, fungovali dobre. S autom som bol naozaj spokojný.“

„Prvý pokus v Q3 bol dobrý, no vedel som, že tam zostalo ešte veľa priestoru na zlepšenie. Našťastie som to v druhom pokuse dokázal zlepšiť. Bolo to naozaj čisté kolo, som spokojný,“ dodal Hamilton, ktorý svoj druhý pokus vylepšil o viac ako štyri desatiny sekundy.

Pre britského šampióna to bola v poradí už 98. pole position. Ak sa mu bude takto dariť aj po zvyšok sezóny, môže do konca ročníka zaokrúhliť počet kvalifikačných víťazstiev na sto. Vo vrecku pritom má siedmy majstrovský titul a Mercedes pohár konštruktérov. Celý tím tak môže v záverečných podujatiach sezóny pracovať uvoľnene.

„Som za našich chlapcov veľmi rád. Zdá sa mi, že sú tento víkend už o čosi uvoľnenejší, čo je prirodzené, keďže sa uvoľnil tlak. Všetci si to užívame oveľa viac,“ povedal Hamilton.