logo F1online.sk

Verstappen: Nie som zrovna šokovaný

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala28. 11. 2020

Po neštandardnej Veľkej cene Turecka sa všetko vracia do zabehnutých koľají. Prvý rad v sobotu obsadili Mercedesy a tretiu priečku zas Max Verstappen. Holanďan na pole position reálne nepomýšľal, hovorí, že tento výsledok považuje za svoj tohtoročný štandard.

Max Verstappen bol v treťom tréningu najrýchlejší, ale medzi posledným tréningom a kvalifikáciou nedokázal nájsť toľko desatín, koľko sa podarilo Mercedesu. A tak nakoniec s časom 1:27,678 obsadil tretiu priečku.

“To kolo bolo celkom dobré, a vlastne bola to fajn kvalifikácia,” hovorí Max Verstappen, ktorý vraj mohol zajazdiť aj lepší čas, keby bolo auto lepšie nastavené. “V pomalých zákrutách mi chýbal grip na zadnej náprave.”

“Nakoniec je z toho dosť veľký rozdiel. Cez štyri desatiny, po tomto zrovna netúžime, ale s tým už nič nespravíme. Nemyslím si, že by tento okruh patril medzi naše najsilnejšie. Na treťom mieste sme však celý rok, takže nie som z toho šokovaný a ani tým otrávený. Samozrejme, že chcete byť bližšie, ale treba sa realisticky pozerať na to, čo je možné,” komentoval po kvalifikácii pilot Red Bullu.

Toto Wolff sa v piatok nechal počuť, že Max Verstappen má za sebou najlepšie pretekové simulácie zo všetkých. Do akej miery to boli len jeho ďalšie nafúknuté vyjadrenia a do akej realita, sa dozvieme už zajtra.

Verstappen dúfa, že mu pomôže stratégia. Red Bull preňho totižto odložil o jednu tvrdú sadu viac. “Máme k dispozícii iné pneumatiky, tak uvidíme, či to zafunguje a bude pre nás predstavovať výhodu alebo nie. Tieto preteky sú ku pneumatikám veľmi tvrdé, takže dúfam, že sme spravili dobrý kompromis.”

“Uvidíme, ako sa to vyvinie. Dúfam vo vzrušujúce preteky, myslím si, že to je vždy najdôležitejšie. Ja sa pokúšam koncentrovať na seba. Posnažím sa udržať blízko Mercedesu. Uvidíme, či niekto bude mať na to, aby nás nasledoval,” pokračoval Holanďan.

Napokon ešte dostal otázku, či je prekvapený z toho, akú rýchlosť v kvalifikácii vyvinul Mercedes. “Nie, ani nie. My poriadne tlačíme na to, aby sme tú stratu zmazali, ale vieme, že naše auto má nejaké slabiny, ktoré už tento rok nevieme opraviť. Musíme počkať na ten budúci. Ja by som chcel byť bližšie, no teraz sa o aute vlastne len učíme. Vieme, že pred ďalšou sezónou musíme nejaké veci poopravovať. Pokúsime sa to dať všetko dokopy a dúfam, že o rok budeme bližšie.”