logo F1online.sk

V Renaulte vládne po sobote spokojnosť: Péreza musíme utýrať

Daniel Ricciardo
© Twitter/Renault F1 Team
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 11. 2020

Takmer dokonalý štart do víkendu, v ktorom bude hlavnou úlohou Renaultu skresať osemnásťbodovú stratu na tretí Racing Point. Jedinou vadou na kráse sobotnej kvalifikácie je fakt, že sa Sergio Pérez dokázal dostať na piate miesto. Hneď za ním však budú číhať „hladné vlčiaky“ v žlto-čiernych monopostoch.

„Pérez nás skrátka dostal. S Estebanom hneď za mnou sme však v dobrej pozícii mu to hneď v prvej zákrute vrátiť. Musíme sa držať a získať späť body, ktoré sme pred dvoma týždňami stratili,“ povedal po sobote pilot Renaultu  Daniel Ricciardo.

„Sergiove dlhé jazdy boli dosť kvalitné a normálne je v manažovaní pneumatík skvelý. Musíme naňho vyvinúť dostatočný tlak, pokúsiť sa ho utýrať už od samého začiatku a ovplyvniť tak jeho stratégiu. Myslím, že ak sa ocitne v čistom vzduchu, bude ťažké ho poraziť,“ myslí si Ricciardo.

Austrálčan aj tento víkend zdolal v kvalifikácii tímového kolegu Estebana Ocona, avšak len mikroskopickým rozdielom dvoch tisícin sekundy. Svoju sobotnú bilanciu s francúzskym pilotom tak upravil na 14:1.

„Niečo také naozaj bolí,“ povedal Austrálčan. „Normálne so svojimi súpermi nesúcítim, no Estebana mi je trochu ľúto. Kvalifikačné porovnanie skutočne nehovorí v jeho prospech, určite úpenlivo premýšľa nad tým, čo musí urobiť, aby to zmenil.“

Aj keď sa Renaultom nepodarilo zdolať hlavného konkurenta, tím môže byť s výkonom svojich borcov spokojný. Napriek ďalšej kvalifikačnej prehre rozdával pred novinármi úsmevy i Ocon.

„Auto bolo úžasné, myslím, že sa mi podarilo skvelé kolo. No Daniel predo mnou je skrátka príliš rýchly, je to už trochu prekliatie. Zakaždým, keď sme tesne pri sebe, je to on, kto štartuje vpredu. Už sa to v tomto roku stalo niekoľkokrát,“ hovorí so smiechom zdravo nasrdený Ocon.

„Celkovo to však bola skvelá sobota a skvelý výsledok pre tím. Máme obe autá v najlepšej desiatke, čo sme presne chceli. Je to dobrý odrazový mostík do pretekov. Bude to však tesné, pneumatiky rýchlo degradujú a na tejto trati sa predbiehať dá. Takže aj keď sme v najlepšej desiatke, čaká nás zajtra tuhý boj,“ dodal Ocon.