logo F1online.sk

Leclerc je sklamaný: Nejazdil som veľmi čisto

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala28. 11. 2020

Charles Leclerc opäť berie slabší výsledok na seba. V Bahrajne sa vraj celý víkend v aute necítil dobre, no čo považuje za horšie, ani sám nejazdil zrovna ukážkovo. Z dvanásteho miesta je sklamaný.

Po piatich štartoch z prvej desiatky Leclerc už druhýkrát neprenikol do Q3. Predbehol ho ešte aj jeho tímový kolega, čo sa v tejto sezóne deje len sporadicky, hoci treba poznamenať, že dvojicu delilo len šestnásť tisícin sekundy.

“Už od prvého tréningu sa v aute necítim pohodlne a s postupom času sa to veľmi nezlepšovalo,” hodnotil doterajší priebeh víkendu Charles Leclerc. “Možno trochu v Q1, ale v Q2 na mediumkách to bolo zase horšie.”

“Tento víkend som navyše nejazdil čisto, spravil som pár chýb. Dosť som toho stratil v štvrtej zákrute, no s tým už nič nenarobím. K pneumatikám som bol zas príliš agresívny. Uvidíme teda, či vymyslíme niečo do zajtrajších pretekov,” konštatoval 23-ročný Monačan.

Pred pretekmi to nevyzerá na priveľké špekulovanie. Odštartovať na mäkkej zmesi, ktorá sa zničí po pár kolách, pripomína skôr samovraždu. Na výber zostáva stredne tvrdá zmes, na ktorej vyštartuje aj prvá desiatka, nuž a potom hardy.

“Budeme štartovať z jedenásteho a dvanásteho miesta, sme teda prví so slobodným výberom gúm. Neviem, či na tom budeme vedieť niečo zarobiť, pretože som si celkom istý, že štartovať na mediumkách z prvej desiatky nie je také zlé. My podáme svoj najlepší výkon. Dnes sme predviedli všetko, čo sa dalo.”

“V porovnaní s piatkom sme boli bližšie k prvej desiatke, takže sme spravili dobrý krok vpred, ale neviem skryť sklamanie, že nie sme v TOP 10,” znelo posledné zhodnotenie soboty.