logo F1online.skF1online.sk

Hamilton: Po takomto víkende je ťažké byť pozitívny

Lewis Hamilton
© X/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubalavčera 21:02

Mercedes pred západom singapurského slnka stále pevne veril, že zabojuje s Maxom Verstappenom o pódiové priečky za Landom Norrisom. Ani Lewis Hamilton, ani George Russell však obhajcu titulu nijako nepotrápil. Mali viac ako dosť problémov sami so sebou.

Veľká cena Singapuru bola vypísaná na 62 kôl. Jazdcom dala poriadne zabrať aj preto, že vôbec prvýkrát v histórii týchto pretekov nezasahoval safety car, ktorý jazdcom obyčajne umožní vydýchnuť si. Okrem toho môže skrátiť aj samotnú veľkú cenu, ktorá sa už neraz nekončila 62. kolom, ale uplynutím dvojhodinového časového limitu.

Lewis Hamilton s Georgeom Russellom preteky zvládli, ale po nich sa ospravedlnili z mediálnych povinností. “Obaja utrpeli prehriatie organizmu, ale teraz sú už v pohode,” ubezpečil Toto Wolff. “Dali si ľadový kúpeľ a myslím si, že to im trochu pomohlo.”

Novinári tak nedostali možnosť vyspovedať ich, no tím aspoň vo svojej popretekovej tlačovej správe zverejnil ich vyjadrenia. Tie dokonca ani nezneli, akoby si ich vymyslelo PR oddelenie, čo je bežný prípad istého kanadského pretekára.

“Ťažko popísať celú škálu emócií, ktoré cítite po takýchto ťažkých pretekoch,” povedal Lewis Hamilton, ktorý tak priamo nadviazal na svoju vysielačku. “Po takomto víkende je ťažké zostať pozitívny, ale som vám vďačný, chlapci.”

Ako poznamenal pretekový inžinier Peter Bonnington, Hamiltonovi “zlomila väz” stratégia. Ako jediný z jazdcov vpredu sa rozhodol v prvom stinte obuť mäkké pneumatiky. Keby sa na štarte dostal pred Maxa Verstappena, mohlo to dopadnúť inak, ale nie nutne. S Red Bullom totiž nedokázal držať krok, a tak sa George Russell pýtal dopredu.

“Tento rok je pre každého skúškou, no ideme naplno, ako vieme. Nepodarí sa nám vždy veci urobiť správne a to bol prípad aj našej dnešnej stratégie. Počas víkendu prijímame každé rozhodnutie s najlepšími úmyslami, no niekedy to nevyjde. Môže to byť frustrujúce, ale sme v tom spolu,” uviedol Hamilton.

Pred letnou prestávkou sa zdalo, že Mercedes by mohol pokračovať v útokoch na víťazstvá, no najmä neposlušná podlaha ho trochu zrazila na kolená. “Na posledných pár pretekoch sme stratili formu v porovnaní s lídrami, ale tvrdo pracujeme na tom, aby sme zistili dôvod.”

“Urobíme, čo vieme najlepšie; zjednotíme sa ako tím, pustíme sa do analýz a pred Austinom sa opäť skoncentrujeme. Prídeme tam plní energie, motivovaní a odhodlaní. Je to ďalšia príležitosť ukázať, čo dokážeme, keď veci urobíme správne. Azda spravíme krok vpred aj s naším autom,” nestráca nádej.

Súvisiace články

Diskusia