logo F1online.skF1online.sk

Piastri viac získať nemohol: Za Mercedesmi sme stratili priveľa času

Oscar Piastri
© X/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerlvčera 20:25

Aj keď McLaren vybojoval v Singapure prvé a tretie miesto, nemôže povedať, že tento víkend úplne maximalizoval. Dokázal síce navýšiť náskok v Pohári konštruktérov, v jazdeckom šampionáte však Lando Norris stiahol Maxa Verstappena “len” o sedem bodov. Jeho tímový kolega totiž na Holanďana nemal nárok.

Pri pohľade na tempo Landa Norrisa či na to, čo Oscar Piastri predvádzal na tvrdej zmesi, je na stole otázka, či McLaren nepremárnil unikátnu šancu na double. V takom prípade by si Norris pomohol oproti Verstappenovi ešte výraznejšie.

Oscar Piastri však zrejme v pretekoch dosiahol svoje maximum, keď štartoval až piaty. Po sobote bolo cieľom pódium. Pri tom, koľko som v prvom stinte stratil za Mercedesmi času, bolo tretie miesto fakt dnešným maximom. Preto odchádzam relatívne spokojný, aj keď by som určite radšej sedel na mieste pre víťaza,“ vyhlásil austrálsky pilot.

Pilot Mclarenu si dobre uvedomuje, že ak chce pomýšľať na zopakovanie víťazstiev z Maďarska či Azerbajdžanu, potrebuje špičkové výkony počas celého víkendu. „Toto bola pre mňa limitácia škôd po tom, ako mi nevyšla kvalifikácia. Veľa som sa tento víkend naučil a aj keď výsledok nebol najlepší, maximalizovali sme bodový zisk. Tieto poznatky mi môžu pomôcť aj pre budúcu sezónu.“

Britský tím s Piastrim natiahol úvodný stint na strednej zmesi až do 39. kola. Piastri sa síce nedočkal safety caru, získal však výhodu čerstvejších pneumatík oproti obom Mercedesom, cez ktoré sa dostal peknými manévrami po vonkajšej strane.

„Posledné kolá na strednej zmesi už boli ťažké, no potom som získal dobrú výhodu oproti Mercedesom. Predtým som za nimi jazdil v špinavom vzduchu, čo bolo ťažké, no čím dlhšie som vydržal vonku, tým viac príležitostí sa mi otváralo. Vedel som, že sa neskôr určite dostanem do hry, a to sa presne stalo. Ak by prišiel safety car, mohol som vyťažiť ešte viac. Aj tak nám to však vyšlo dobre,“ uzavrel austrálsky pilot.

Súvisiace články

Diskusia