logo F1online.skF1online.sk

Hamiltona s Russellom zlomila singapurská horúčava, rozhovory vynechali

Lewis Hamilton
© X/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubaladnes 18:04

Preteky v Singapure patria k najťažším v sezóne, čo sa prejavilo aj na viacerých jazdcoch. Problémy sa nevyhli ani pilotom Mercedesu, ktorí sa cítili tak zle, že celkom vynechali popretekové rozhovory s médiami.

Nedeľná veľká cena bola vskutku extrémna. Teplota vzduchu sa síce pohybovala “len” na úrovni 30 stupňov, ale veľmi vysoká vlhkosť vzduchu v kombinácii s mestským charakterom okruhu, množstvom zákrut a nízkou priemernou rýchlosťou, ktorá preteky výrazne predlžuje, dokonale preverila kondíciu každého pilota.

Lando Norris bezprostredne po pretekoch priznal, že cítil aj menšie závraty. Sergio Pérez hrdinsky odjazdil celé preteky bez nápoja. Nováčik vo Formule 1 Franco Colapinto, ktorému len tesne ušli body, mal zas problémy so žalúdkom.

Šéf Williamsu James Vowles informoval o Colapintovom stave pár desiatok minút po šachovnicovej vlajke: “Je v pohode. Boli to ťažké preteky a je trochu dehydrovaný. Doplnili sme mu tekutiny a je späť na nohách.”

Teplo si vypýtalo svoju daň aj v prípade jazdcov Mercedesu, ktorých by ste v média zónach hľadali márne. Strieborné šípy zverejnil len jedno strohé stanovisko: “Žiaľ, George a Lewis sa tento večer nezúčastnia rozhovorov v mix zóne, keďže sa budú zotavovať z namáhavých večerných pretekov.”

Opäť sa ukazuje, že myšlienka klimatizácie v kokpite nie je vôbec absurdná, ak už aj Lewisa Hamiltona s Georgeom Russellom dobehlo teplo. Podľa šéfa Mercedesu Tota Wolffa boli obaja “na hranici prehriatia organizmu”.

“Toto je Formula 1. Vždy to tu bolo také a podmienky boli náročné,” povedal Lewis Hamilton pred pár týždňami, keď na margo klimatizácie uviedol, že ju Formula 1 nepotrebuje.

“My sme dobre zarábajúci športovci. V konečnom dôsledku musíte trénovať odušu, aby ste takúto horúčavu zvládli. Nie je to jednoduché, najmä na takých podujatiach ako Katar alebo Singapur. Nemyslím si však, že by sme v aute potrebovali klimatizačnú jednotku,” uviedol a potvrdil tým svoje slová z minuloročného Kataru, keď jazdci z obrovskej páľavy omdlievali a zvracali. Hamilton vtedy odstúpil po prvom kole.

Súvisiace články

Diskusia