logo F1online.skF1online.sk

Nočná mora a hotová katastrofa, zhodnotil svoju nedeľu Pérez

Sergio Pérez
© Getty Images / Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 17:21

Sergio Pérez nepotvrdil svoje obrodenie z Veľkej ceny Azerbajdžanu. Mexický pretekár opäť pokazil kvalifikáciu a na takejto trati to znamená výrazne skomplikovanie nádejí na dobrý výsledok. Mexickému pretekárovi vyšiel štart a na konci prvého kola držal desiate miesto. Vtedy ho ani nenapadlo, že po zvyšných 61 kôl sa neposunie o jedinú priečku vyššie.

Jeden bod a súboje s Nicom Hülkenbergom a Francom Colapintom nie sú v súlade s predstavou Sergia Péreza o dokonalom dni. Jeho tím stratil na McLaren opäť kvantum bodov a v tejto chvíli sa zdá, že šance na obhajobu Pohára konštruktérov sa presúvajú do teoretickej roviny. Maxovi Verstappenovi sa v Singapure podarilo maximalizovať výsledok, ale Sergio Pérez sa k podobnému počinu ani nepriblížil.

„Bohužiaľ, dnes sme nedokázali maximalizovať náš výsledok. Škoda, ale je čas sa pozerať dopredu a na zvyšok sezóny, pretože dnešok bol hotovou nočnou morou a katastrofou. Veľmi som sa trápil s vyvážením,“ povedal po pretekoch Sergio Pérez pre televíziu Sky.

„Čakali sme na safety car, ale, bohužiaľ, pri spätnom pohľade sme náš prvý stint pravdepodobne natiahli až príliš. To znamenalo, že sme stratili nejaké pozície,“ dodal Pérez.

Red Bull teraz potrebuje zareagovať a dostať sa z problémov. Mexičan v Baku načrtol solídnu formu, ale v Singapure mal opäť problémy. Súboj s McLarenom v Pohári konštruktérov sa zdá byť v tejto chvíli stratený, ale ani Checo sa nechce vzdať nádeje na lepšie zajtrajšky. „Potrebujeme kvalitný upgrade a myslím si, že nadchádzajúce okruhy by nám mali viac vyhovovať. Dúfajme teda, že do ďalších pretekov budeme mať lepší balík,“ uzavrel Pérez svoj rozhovor pre televíziu Sky.

O nič výrečnejší nebol ani pred mikrofónom F1 TV. Už na prvý pohľad je jasné, že na Mexičanových pretekoch nie je čo hodnotiť. Checo sa len pozastavil nad tým, že možno keby tím zvolil odlišnú stratégiu, mohla jeho nedeľa vyzerať o niečo pozitívnejšie.

„Pri pohľade na Carlosa a jeho výsledok je to pre nás možno trochu premárnená príležitosť. Asi sme mohli urobiť väčší progres a urobiť undercut na viac jazdcov. Skončili sme však za Nicom, ktorý mal približne rovnako staré pneumatiky a tým naše preteky v podstate skončili,“ vyhlásil Pérez.

„Bola to hotová katastrofa. Mali sme dobré prvé kolo a posunuli sme sa na desiate miesto, ale tam sme aj skončili. Je to naozaj škoda,“ dodal frustrovane mexický pretekár.

Súvisiace články

Diskusia