logo F1online.skF1online.sk

Podľa Leclerca Ferrari nemalo na McLaren ani Red Bull: Sme tretí kôň v dostihu

Charles Leclerc
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 16:46

Charles Leclerc predviedol na Veľkej cene Singapuru ďalší skvelý výkon. Aj keď monacký pretekár prišiel o svoju pódiovú šnúru, na okruhu Marina Bay ukázal po štarte z deviateho miesta ďalšiu skvelú jazdu. V samom závere mal na dosah ruky štvrté miesto, ale aj on po pretekoch priznal, že jeho tím z toho v nedeľu vyťažil úplné maximum.

Monačana v prvej časti VC Singapuru premáhala frustrácia. Aj keď sa mu na štarte podarilo prebiť cez Júkiho Cunodu, zostal zaseknutý za Nicom Hülkenbergom a Fernandom Alonsom 26 kôl. Nakoniec sa dokázal dostať dopredu, ale jeho šance na pódium boli v tej chvíli hotovým sci-fi.

„Nič sme nemohli urobiť lepšie,“ povedal po pretekoch Leclerc pre televíziu Sky. „Zaplatili sme za nevydarenú kvalifikáciu, ale podľa mňa sme dnes mali skvelé preteky a nič sme nemohli urobiť lepšie.“

„Zostali sme trpezliví v prvej časti pretekov, čo bol poriadne dlhý stint a za Nicom a Fernandom sme boli zaseknutí dobrých 25 kôl. Bolo to veľmi frustrujúce, ale keď som sa vyslobodil a dostal sa do čistého vzduchu, mali sme dobré tempo,“ skonštatoval Leclerc.

Charles to síce hovorí, ale v priebehu pretekov sám nabádal svoj tím, aby sa zamyslel nad inou stratégiou. „Je to strašne frustrujúce,“ povedal odovzdane zízajúc na zadné krídlo Fernanda Alonsa. Inžinier Bryan Bozzi mu pripomenul, aby zostal pokojný a ako sa nakoniec ukázalo, Ferrari malo dobrý plán. Charles natiahol prvý stint, po návrate z boxov si poľahky poradil s Alonsom a Hamiltonom a nakoniec siahal dokonca na štvrté miesto.

„Diskutovali sme o tom ráno a vedeli sme, že pri skorej zastávke sa nám otvára veľmi málo príležitostí. Rozhodli sme sa, že najlepšie bude, keď natiahneme prvý stint a možno budeme mať šťastie na safety car, hoci to nám nevyšlo. Nemyslím si však, že to príliš skompromitovalo naše preteky,“ uviedol monacký pretekár.

Ferrari v Singapure možno definitívne vypadlo z boja v Pohári konštruktérov. McLaren sa zdá byť veľmi mocný a tento víkend navýšil svoj náskok na 75 bodov, Scuderia trochu stratila aj na Red Bull – momentálne je rozdiel 34 bodov –, takže sa v Maranelle musia poriadne sústrediť. Čaká nás dlhšia prestávka, po ktorej očakávame ďalšie hromadné nasadzovanie vylepšení a nasledujúce preteky v Austine ponúknu dobré porovnanie formy jednotlivých tímov.

„Máme prácu, ale z dlhodobého hľadiska sa pre nás situácia nemení. McLaren naďalej ukazuje, že je najlepší a aj dnes to predviedli. Red Bull, a hlavne Max, je taktiež silný. Zdá sa, že my sme tretí kôň v dostihu. Na tom sa príliš veľa nezmenilo,“ povedal Leclerc.

„V kvalifikácii sme si rozhodne mohli počínať lepšie a prvý rad bol možno dosiahnuteľný, ale nemyslím si, že v pretekoch sme si zaslúžili pódium. Možno sme si zaslúžili poraziť Georgea, ale s naším tempom sa nedalo dosiahnuť viac,” dodal Monačan.

Súvisiace články

Diskusia