logo F1online.skF1online.sk

Verstappen je s druhým miestom spokojný: Papierovo je to pre nás najhorší okruh v sezóne

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubalavčera 20:16

Sobotňajšie rozhovory s Maxom Verstappenom neprebiehali štandardne. Tlačovú konferenciu bojkotoval, a tak sa s reportérmi porozprával až vonku pred kanceláriami FIA. Pripomínalo to zábery z 80. či 90. rokov, keď sa novinári v padoku vždy zhŕkli okolo najväčších hviezd.

Hoci všetko prebiehalo netradične, každý dostal priestor na otázku a my sme dostali aj reakcie na to, ako prebiehala sobota z pohľadu Maxa Verstappena. Holanďan bol rád. “Som veľmi šťastný, pretože včera sme boli stratení. Auto bolo strašne pomalé. Nejazdilo sa v ňom zle, len bolo pomalé.”

“Dnes sme spravili veľa zmien na aute. Nepanikárili sme, len sme sa snažili hľadať riešenia, ktoré sme aj našli,” poznamenal obhajca titulu a pochválil svojich inžinierov a mechanikov. “Vieme, že na mestských okruhoch máme istý hendikep, no snažíme sa s ním čo najlepšie vysporiadať. V kvalifikácii to celkom dobre vyšlo. Stále nám chýba ten posledný kúsok, ktorý by sme z auta mohli vyžmýkať, ale to je náš súčasný hendikep. Na papieri je to pre nás najhorší okruh sezóny. Stojím však v prvom rade, čo beriem.”

Verstappen si pochvaľoval, že v zákrutách na to mohol viac pritlačiť ako v piatok. Už v treťom tréningu bolo badať pozitívne náznaky, ale prvý rad v Red Bulle aj tak nečakali. Sobota dopadla viac ako dobre.

Lepšie v podstate ani nemohla, hoci prvý pokus v tretej časti kvalifikácie mu FIA automaticky vymazala, keď sa na trati objavili dvojité žlté vlajky. Našťastie pre Holanďana pred ich vyvesením mierne zvoľnil, takže sa vyhol prípadnému trestu. Okrem toho nemusí ľutovať, že o svoje kolo prišiel, pretože na konci Q3 ho ešte dokázal prekonať a získal druhú priečku.

V nedeľu sa však nemieni uspokojiť s druhý miestom. “Ja chcem vyhrať, chcem zacieliť na víťazstvo. Ak uvidím nejakú príležitosť, chopím sa jej, no vo všeobecnosti treba zbierať body na každých pretekoch,” skúsene myslí na šampionát.

“Celý víkend sme však výrazne strácali a McLaren lietal, najmä Lando. Veľmi ľahko sa mohlo stať, že bude mať prvé miesto a ja desiate. Je veľmi fajn, že s Landom stojím v prvom rade. Keď uvidíme nejaké šance, pokúsime sa ich premeniť, no čaká nás ešte dlhá sezóna a veľa pretekov. Musíme podávať dobré výkony,” uvedomuje si.

O výsledku VC Singapuru môžu rozhodnúť už prvé metre po zhasnutí červených svetiel. Ak by sa Red Bull dostal na čelo, výrazne by si tým pomohol, pretože poraziť McLaren na voľnej trati bude komplikované. “McLaren je v pretekoch rýchly. Je rýchly v kvalifikácii aj v pretekoch, či je teplo, zima, prší, skrátka vždy je vpredu. Bude to tvrdá bitka. V prvom rade dúfam, že si udržím druhé miesto, pretože ľavá strana býva na štarte dosť šmykľavá, ale to uvidíme v nedeľu.”

Súvisiace články

Diskusia