logo F1online.skF1online.sk

Russell radšej nenápadne ukazuje na pneumatiky: Časy hovoria za seba

George Russell
© X/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubalavčera 19:29

George Russell si v Azerbajdžane nedával servítku pred ústa a dosť ostro skritizoval Pirelli za to, ako sa správajú moderné pneumatiky. Zdá sa, že na rovnaký problém narazil aj v singapurskej kvalifikácii, ale pre istotu už talianskeho dodávateľa neskritizoval tak otvorene.

Russellove vyjadrenia o tom, že ani samotné Pirelli nechápe svoje pneumatiky, vedenie spoločnosti prinútili sa s britským jazdcom vážne porozprávať. Zdá sa, že to malo aj viditeľný efekt. Hoci zo slov pilota Mercedesu vyplýva, že o dobrú formu ho opäť pripravilo nevyspytateľné čierne zlato Formuly 1, Pirelli priamo nemenoval.

So štvrtým miestom nie je spokojný. “Dnes ráno by som ho bral, no po treťom tréningu by som ho už nevzal. Po prvej časti kvalifikácie by som vás však o to prosil na kolenách. To vám vysvetlí, aký sme mali dnes deň.”

Jazda na húsenkovej dráhe súvisí s pneumatikami, naznačil vzápätí. “Za niektoré vyjadrenia som sa dostal do problémov,” držal sa na uzde George Russell, ktorý to nechcel veľmi rozoberať, no veľavravne vyhlásil: “Časy hovoria za seba.”

“Po treťom tréningu sme na aute nič nezmenili. Rátali sme s tým, že Lando bude o dve desatiny predo mnou a ja som o štyri desatiny pred ďalšou skupinkou. Cítil som sa skvele, že prinajmenšom by som mal získať druhé miesto, a keby som odviedol vynikajúcu prácu, tak by som mohol bojovať s Landom. Avšak v Q1 som bol odrazu na pokraji vypadnutia. Vôbec to nechápem,” bezradne pokrútil hlavou.

Je svojím spôsobom zázrak, že oba Mercedesy skončili tak vysoko. “Aj v druhej časti som takmer vypadol. Stratil som všetku sebadôveru, nemal som vôbec grip. V Q3 sa mi podarilo celkom slušné kolo. Bola to veľmi vydarená záchrana, pretože sme boli na najlepšej ceste ocitnúť sa ďaleko od čela, no štartujeme z druhého radu. Veľmi rád by som skončil druhý, ale aj vlani som sa kvalifikoval druhý a skončil som v bariére.”

Keď Lando Norris, Max Verstappen a Lewis Hamilton naposledy štartovali z prvých troch pozícií v tomto poradí, po prvej zákrute viedol preteky George Russell. Zopakuje sa scenár zo Španielska? Spoliehať sa na to nemôže, ale v Singapure sa môže udiať naozaj hocičo, veď stačí si spomenúť na rok 2017.

“Ak sa Lando po prvej zákrute udrží na čele, tak zmizne v diaľke,” myslí si Russell, ktorý očakáva bitku s Red Bullom a Piastrim. Ferrari to nebude mať jednoduché po štarte z deviateho miesta. “Určite však bojujeme s Maxom, samozrejme aj s Lewisom v druhom rade. Máme strategickú výhodu, takže máme o čo bojovať. Čakajú nás dlhé preteky. Pred šachovnicovou vlajkou nie je nič isté, čo som sa naučil vlani. Pokúsim sa to udržať o pol kola viac.”

Súvisiace články

Diskusia