logo F1online.skF1online.sk

Péreza prekvapili nespolupracujúce zadné pneumatiky

Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubaladnes 16:49

Sergio Pérez je späť! To si mohli zvolať fanúšikovia mexického pretekára pred týždňom v Baku, nuž a po kvalifikácii v Singapure si zas presne to isté môžu zvolať jeho odporcovia. Pilot Red Bullu nedokázal postúpiť z druhej časti kvalifikácie medzi elitnú desiatku. Sám si to ani nevedel vysvetliť, no podozrieva zadné pneumatiky.

Piatkové tréningy Pérezovi ešte vyšli a jazdil pomerne jasne pred Maxom Verstappenom. Pred sobotou sa však jeho tím rozhodol prekopať nastavenia monopostov a piloti červených býkov si vymenili pozície. Verstappen bol zrazu vpredu a Pérez sa ho len márne snažil dostihnúť.

Ak si odmyslíme jednu tisícinku sekundy, tak v druhej časti kvalifikácie na tímového kolegu stratil presne deväť desatín. Taký markantný rozdiel sa nevidí každý deň, hoci v prípade Red Bullu nie je úplná rarita.

“V priebehu víkendu sme s autom skúšali veľa rôznych vecí. Trochu ma prekvapilo, čo sa v druhej časti kvalifikácie tak pokazilo,” povzdychol si Sergio Pérez počas rozhovoru so Sky Sports. “V Q1 sme celkom dobre napredovali. Ak niečo, tak som v prvom kole spravil chybu, keď som stratil asi tri desatiny sekundy.”

Mexičan to musel hodiť za hlavu, no objavili sa ďalšie komplikácie. “Odhliadnuc od toho som bol v druhej časti pomalší o dve alebo tri desatiny. Všetko to bolo o zadných pneumatikách. Nedokázal som ich dostať do správneho okna, s tým som sa trápil najviac.”

Aj Max Verstappen bojoval so svojím monopostom. Red Bull je veľmi nepokojný, kvôli čomu Holanďan dokonca prišiel o svoj čas v druhej časti kvalifikácie. Chýbalo však len málo a skončil by v bariére podobne ako neskôr Carlos Sainz.

“Zatiaľ je to ťažký víkend. V nedeľu nás čaká dlhé popoludnie, azda sa nám podarí minimalizovať škody,” dúfa Pérez, no nemá veľké oči. “Predbiehanie bude zajtra veľmi ťažké. Pokúsime sa urobiť so stratégiou, čo sa bude dať, aby sme sa dostali dopredu a obmedzili škody na minimum.”

Súvisiace články

Diskusia