logo F1online.skF1online.sk

Pérezovi sa ospravedlnili vlastní inžinieri: Našli sa problémy, o ktorých som hovoril

Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 00:43

Sergio Pérez bol ešte pred mesiacom pre všetkých na odpis. Strata mexického pretekára na tímového kolegu dosiahla v priebehu júlových pretekov trojročné maximum a pre mnohých bol v jeho sedačke jednou nohou Daniel Ricciardo či Liam Lawson. Red Bull ho nakoniec podržal a keď sa v septembri začal trápiť aj Max Verstappen, dostali vraj Checove predchádzajúce výkony – a hlavne spätná väzba – úplne iný rozmer.

Pérez už v Monze všetkým pripomenul, že jeho tímový kolega začal až teraz pociťovať problémy, ktorými on trpí už niekoľko mesiacov. Vtedy ho nikto nebral príliš vážne, ale nasledovalo Baku a tam Verstappen za tímovým kolegom jednoznačne zaostával. Ani v tomto prípade niektorí neberú Mexičana vážne, ale podľa jeho slov ho berie vážne Red Bull.

Inžinieri v Milton Keynes sa vraj dokonca svojmu pilotovi ospravedlnili za to, že ho nebrali dostatočne vážne. Keď dostal Pérez od novinárov v Baku otázku, či si Red Bull teraz uvedomuje, že monopost RB20 má zásadné problémy a tím ho mal počúvať skôr, odpovedal: „Svojím spôsobom áno,“ odpovedal Mexičan.

„Ak mám byť úprimný, tak niektorí inžinieri za mnou po Monze prišli a v podstate sa mi ospravedlnili, pretože teraz sú nám oveľa jasnejšie problémy, o ktorých som hovoril“ povedal Pérez.

Na druhej strane však podotkol, že podporu tímu nikdy nestratil. V posledných mesiacoch sa toho veľa popísalo o tom, čo Checa drží v sedle a prečo ho Red Bull už dávno nevyhodil. Hneď na začiatku letnej prestávky však dal tím jasne najavo, že žiadne jazdecké rošády sa nechystajú a Mexičan má naďalej plnú podporu vedenia.

„Ak mám byť úplne férový, musím tiež povedať, že som od inžinierov vždy mal plnú podporu,“ uviedol na pravú mieru svoje vyjadrenia Pérez. „Veľa sa špekulovalo a ľudia hovorili, že nemám žiadny problém, len sa dostatočne nesústredím na svoju jazdu a podobné veci. Na konci dňa som však rád, že sme to našli a môžeme sa sústrediť na nápravu.“

Súvisiace články

Diskusia