logo F1online.skF1online.sk

Leclerc dúfa, že v sobotu sa obraz nezmení, ale predpokladá oveľa vyrovnanejší boj

Charles Leclerc
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkvčera 19:23

Ferrari vstúpilo do tohto víkendu tým najlepším možným spôsobom a potvrdilo rolu jedného z najväčších favoritov. Baku a Singapur mali byť pre Scuderiu ideálnym bojiskom, v Azerbajdžane bojoval tím o víťazstvo a na okruhu Marina Bay takisto cerí zuby. Charles Leclerc a Carlos Sainz sa po piatku taktiež zhodli, že ich monopost by mal byť dosť dobrý, aby sa zapojil do boja o najvyššie méty.

Veľká pozornosť bude po prehre v Azerbajdžane a kvalifikačných úspechoch z posledných rokov najmä na Charlesovi Leclercovi. Ten momentálne ťahá šnúru štyroch pódií a Ferrari by malo byť minimálne v hre o ďalšie, ale po piatkových tréningoch v Singapure musia byť méty tohto tímu ešte vyššie.

„Cítil som sa dobre, ale stále nás čaká nejaká práca. Z auta som nemal taký pocit, ako som si predstavoval, takže sa to pokúsime zlepšiť. Okrem toho nám trochu kolíše predpoveď počasia a musíme sa veľmi rýchlo prispôsobiť,“ povedal po piatku Charles Leclerc, ktorý však vyslovil spokojnosť.

„Nemôžeme sa spoliehať na dobrý piatok, ale toto bol dobrý prvý deň – určite patril k tým lepším. Je to dobrý odrazový mostík, ale naďalej musíme tlačiť dopredu. Chcel by som trošku zlepšiť vyváženie a tiež poskladať kolo dokopy po jazdeckej stránke. Keď sa nám to podarí, zajtra by sme na tom mali byť dobre,“ dodal spokojne monacký pretekár.

Ten je v Singapure, a na mestských okruhoch všeobecne, veľmi úspešný. Kvalifikáciu na okruhu Marina Bay ovládol dvakrát a na základe priebehu úvodných tréningov patrí medzi favoritov aj v tejto sezóne. „Myslím si, že sme v hre. Dúfam, že celkový obraz sa pred sobotou príliš nezmení,“ skonštatoval s nádejou Leclerc.

„Bolo by však prekvapujúce, keby časový rozdiel sedem desatín medzi mnou a tretím miestom zostal nezmenený. Určite si myslím, že pole bude v sobotu oveľa vyrovnanejšie,“ dodal Charles na záver.

Jeho tímový kolega Carlos Sainz v druhom tréningu trochu zaostal, ale minimálne v tom prvom potvrdil, že jeho Ferrari sa v Singapure radí medzi najlepších. Tento okruh patrí k posledným v tejto sezóne, na ktorých by sa monopost SF-24 mal cítiť ako ryba vo vode. Zostane v podstate už len Las Vegas, ale v Nevade to bude opäť veľká neznáma.

Španielsky pretekár okrem toho bojoval s brzdami a neabsolvoval úplne hladký deň. „Zdá sa, že piatkové problémy s brzdami sú pre náš tím v tejto sezóne takou klasikou. Dnes som prišiel na rad ja a v druhom tréningu som sa trápil s nekonzistentnosťou na brzdách, čo nepomôže vašej sebadôvere a príprave na víkend,“ povedal po piatku Carlos Sainz.

„Okrem toho sme však boli celkom rýchli, takže mi to nerobí veľké starosti, ak to v sobotu dokážeme poskladať dokopy. Myslím si, že naše auto je dosť silné, aby nás dostalo do boja o pole position a víťazstvo. Lando je však tiež rýchly a Mercedes s Red Bullom zatiaľ neukázali, čo v nich je, takže podľa mňa stojíme na prahu ďalšieho zaujímavého víkendu,“ skonštatoval Sainz.

Súvisiace články

Diskusia