logo F1online.skF1online.sk

Ľudia by nemali odpisovať Red Bull. Bol od nás rýchlejší, hovorí Norris

Lando Norris
© X/McLaren
Milan Kubala
Milan Kubaladnes 17:04

McLaren sa dostal do čela konštruktérskeho šampionátu a svet Formuly 1 už automaticky očakáva, že ho bez väčších problémov aj získa. Lando Norris však upozorňuje, aby ľudia zbytočne nepredbiehali. Red Bull podľa neho nie je vôbec taký slabý, ako sa môže dať.

Landovi Norrisovi sa postupne darí skresávať náskok Maxa Verstappena. Z pôvodných 84 má Holanďan k dobru už len 59 bodov, a ak bude tento trend pokračovať, na konci sezóny by to mohlo byť celkom tesné.

“Myslím si, že ľudia príliš rýchlo odpisujú Red Bull,” krotí očakávania Lando Norris, ktorý minulý víkend po vypadnutí v Q1 len minimalizoval škody. “Checo bol minulý víkend veľmi rýchly a mal jedno z najrýchlejších áut z pohľadu celého víkendu — vrátane pretekov. Nemaximalizujú svoje výsledky, aj keď majú dosť rýchle auto. To bol prípad minulého víkendu.”

Na čele máme štyri veľmi vyrovnané tímy, čo situáciu výrazne komplikuje. “Sme uprostred dobrého súboja aj s Ferrari a Mercedesom. Mercedes je veľmi rýchly, Ferrari je zas popri nás tým konzistentnejším top tímom. Je to tesný a vzrušujúci súboj. Nemyslím si však, že by sme mali odpisovať Red Bull. Keď sa na to tak pozrieme, minulý víkend boli od nás asi rýchlejší.”

“Musíme pokračovať v tvrdej práci, zlepšovať sa, ale konzistentne ich na body porážame. Niekedy musíme akceptovať, že nemáme perfektný víkend, ale treba vyťažiť maximum z víkendov, keď nám všetko vyjde,” odkázal Norris.

Red Bullu v Baku nechýbala rýchlosť. V prípade Maxa Verstappena však pri ladení nastavení zašiel príliš ďaleko za hranu, čo Holanďanovi pokazilo celý víkend. Keby jazdil s rovnakými nastaveniami ako jeho tímový kolega, teoreticky mohol aj vyhrať.

McLaren teraz nesmie zaspať, ale naďalej pracovať na odstraňovaní svojich slabín. “Vieme, že rýchlosťou sme si veľmi vyrovnaní s ostatnými tímami. Ako však platí v posledných rokoch a azda v celej histórii Formuly 1, niektoré okruhy vám pasujú viac, iné menej.”

“Oscar vyhral preteky aj napriek tomu, že nemal najrýchlejšie auto, takže je to možné. Ja som skončil štvrtý, takže sme mali veľmi dobrý deň,” hodnotí s odstupom času. “Vieme, že sa potrebujeme zlepšovať. Ešte máme na čom pracovať. V niektorých oblastiach je Ferrari veľmi rýchle, ale v istých chvíľach je rýchly Red Bull, nuž a to isté platí o Mercedese. Každý má svoje silné a slabé stránky.”

“My máme stále nejaké slabiny. Musíme to spraviť tak, aby sme s nimi niekedy nemuseli tak tuho bojovať. Máme však veľkú konkurenciu, štyri veľmi silné tímy, takže momentálne je to dosť náročné,” uzavrel Norris.

Súvisiace články

Diskusia