logo F1online.skF1online.sk

Mercedes predstavil špeciálne lakovanie, cez víkend sa zbaví striebornej

Mercedes W15
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubalavčera 09:08

Zo strieborných šípov sa počas víkendu v Singapure stanú čierno-zelené. Mercedes sa takto rozhodol osláviť 50. výročie založenia spoločnosti Petronas, dlhoročného palivového partnera stajne.

Petronas si chce toto výročie patrične pripomenúť. Malajzijský Sepang však už v kalendári pár rokov chýba. Formula 1 už bližšie k Malajzii tento rok nezavíta, a tak voľba padla na Singapur.

Spolupráca Mercedesu s Petronasom sa začala už pri vstupe strieborných šípov do Formuly 1 v pozícii vlastného tímu v roku 2010. V priebehu pätnástich rokov sa z tejto spolupráce zrodilo množstvo víťazných trofejí vrátane ôsmich konštruktérskych a siedmich jazdeckých titulov.

Petronas podľa Lewisa Hamiltona “zohral kľúčovú úlohu pri úspechoch, ktoré sme dosiahli”. “Toto lakovanie vyzerá neskutočne! Neviem sa dočkať toho, keď ho zajtra uvidím v garáži a keď sa v piatok posadím za volant.”

Sedemnásobný majster sveta získal až šesť zo svojich titulov s palivami Petronasu. Toto Wolff je na tom podobne. “Toto lakovanie preto nie je len oslavou 50. výročia, ale tiež odrazom toho, akú dôležitú úlohu Petronas zohral v príbehu našej stajne, a uctí si našu spoločnú cestu.”

Mercedes sa len málokedy rozhodne takto osláviť nejakú udalosť. Naposledy to bolo 125 rokov Mercedesu v motoršporte, keď na VC Nemecka 2019 predstavil historické biele lakovanie. Vtedy mu však veľa šťastia neprinieslo.

Predchádzajúca fotkaAktuálna fotkaNasledujúca fotka
Mercedes 1/6
Mercedes
Mercedes
Mercedes
Mercedes
Mercedes
Mercedes

Súvisiace články

Diskusia