logo F1online.skF1online.sk

Otec Sergia Péreza bol po synovej nehode hospitalizovaný v nemocnici

Antonio Pérez Garibay
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík17. 9. 2024

Veľká cena Azerbajdžanu znamenala pre Sergia Péreza znovuzrodenie. Mexičan po viac ako roku porazil svojho tímového kolegu v kvalifikácii a v priebehu celých pretekov sa držal pred ním. O skvelý výsledok ho nakoniec pripravila tvrdá kolízia s Carlosom Sainzom, pri ktorej sa veľmi zľakol aj jeho otec Antonio.

Bola to veľmi nepekne vyzerajúca nehoda. Komisári nakoniec rozhodli, že išlo o pretekový incident a obaja piloti zaň nesú rovnaký diel viny. V mieste nárazu sa však nenachádzajú žiadne ochranné bariéry. Oba monoposty utrpeli ťažké poškodenia, ale čo je najdôležitejšie, obaja piloti vystúpili z kokpitov nezranení.

Bolo to predposledné kolo veľmi dramatických pretekov a k nehode došlo úplne znenazdajky. Zľakli sme sa všetci a zľakol sa tiež Sergiov otec Antonio, ktorý je známy svojím vášnivým povzbudzovaním a veľmi emotívnym prežívaním každého okamihu synovej kariéry. Bohužiaľ, podľa rôznych popredných mexických médií, v tomto prípade boli emócie príliš silné a večne vysmiateho Antonia museli v pondelok nadránom previezť do nemocnice s podozrením na infarkt.

„K incidentu došlo po nehode jeho syna s Carlosom Sainzom na Veľkej cene Azerbajdžanu,“ potvrdilo vyhlásenie Antoniovej tlačovej kancelárie, na ktoré odkazuje portál PlanetF1.com.

„Antonio Pérez Garibay bol nájdený v bezvedomí v kúpeľni svojho domu v Mexico City, kde mu záchranári poskytli okamžitú lekársku pomoc a rýchlo ho previezli do nemocnice v mexickom hlavnom meste. Tu je momentálne na pozorovaní a jeho stav je stabilizovaný,“ uvádza kancelária miestneho mexického politika.

„Ďakujeme všetkým za vyjadrené prejavy podpory,“ dodáva tlačové stanovisko.

Podľa správ Medio Tiempo zostal 65-ročný Antonio Pérez Garibay v nemocnici aj v utorok. Checov otec novinám povedal: „Ku všetkému došlo po zrážke a mohol to spôsobiť šok z nehody. Lekári kontrolujú moje srdce, aby zistili, prečo som odpadol.“

Takéto nešťastné udalosti svedčia o tom, že rodičia pretekárov by mali byť rovnako obdivovaní ako ich potomkovia. V motoršporte potrebujete pre podporu kariéry svojho syna či dcéry obstarať obrovské množstvo finančných prostriedkov, len aby ste nakoniec sledovali, ako si vaše dieťa môže ublížiť.

Súvisiace články

Diskusia