logo F1online.skF1online.sk

Vasseur: Cítime frustráciu, mali sme vyhrať

Charles Leclerc
© X/Ferrari
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková15. 9. 2024

Studená sprcha pre Ferrari! Po famóznom víťazstve v Monze prišlo kruté sklamanie. Bezradný Charles Leclerc v uličkách Baku nestačil na skvelého Oscara Piastriho z McLarenu a zaknihoval „len“ druhé miesto. Do toho tiež prišlo nečakané vypadnutie Carlosa Sainza v samom závere pretekov po kolízii so Sergiom Pérezom. Šéf stajne z Maranella Frédéric Vasseur preto v danej situácii nemohol prekypovať šťastím.

V sobotu to pre fanúšikov Ferrari vyzeralo nádejne a Leclerc po zisku pole position určite cítil šancu aj na víťazstvo v pretekoch. V súboji s Piastrim však ťahal za kratší koniec. Mladík ho obehol priamo na trati a Monačan sa pred neho už nevedel dostať, hoci mu po celý čas dýchal na chrbát. V posledných kolách sa ale triasol strachom pred Pérezom, ktorému sa napokon ubránil. Menej šťastia mal Sainz. Ten sa s Mexičanom rovno zrazil a skončil s nulou na konte.

Fred Vasseur priznáva, že čakal viac. „Druhé miesto v pretekoch je pre Charlesa dobrý výsledok. Určite sme trochu frustrovaní, pretože si myslím, že sme mali tempo na to, aby sme vyhrali, ale je to tak, ako to je.“

„Musíme sa poučiť a nabudúce urobiť lepšiu prácu. Možno sme mali ísť do boxov o jedno kolo skôr. Charlesovi zrejme nepomohol ani nedostatok dlhých jázd pred víkendom,“ doplnil Francúz.

Zároveň si posvietil na incident medzi Sainzom a Pérezom. Španielovo vypadnutie znamená pre Ferrari veľkú bodovú stratu, siahal dokonca až na pódium. „Myslím, že na rovinku sa dostali tesne za Charlesom a obaja sa snažili zostať v jeho zákryte. Je pravda, že Checo mal na ľavej strane veľa miesta a vôbec sa nepohol. Podľa mňa je škoda takto ukončiť víkend. Carlos je však v poriadku, a to je najdôležitejšie.“

„Získavame ďalšie body na Red Bull. Dobiehame ich v Pohári konštruktérov, a to je dôležité, ale stále je tu pocit frustrácie, najmä kvôli Carlosovmu incidentu,“ dodal Vasseur s nádychom optimizmu.

Súvisiace články

Diskusia