logo F1online.sk

V treťom tréningu porazil Mercedesy Max Verstappen

Max Verstappen
© Twitter/Bahrain International Circuit
Milan Kubala
Milan Kubala28. 11. 2020

Po treťom tréningu všetko naznačuje tomu, že by sme sa mohli dočkať pomerne napínavej kvalifikácie. Najrýchlejší čas v ňom totižto zajazdil Max Verstappen pred dvojicou Mercedesov. Zo strieborných šípov bol opäť lepší ten v rukách Lewisa Hamiltona.

Počas kvalifikačných simuláciách na konci pokojného tretieho tréningu Mercedesy zrazu preradili na vyšší stupeň, a zajazdili o takmer sekundu lepší čas než dovtedajšie maximum. To však ešte na okruhu nebol Max Verstappen.

Holanďan rozbehol svoje ostré kolo vo veľkom štýle. V prvom fialovom sektore získal na Mercedesy viac ako desatinu, k tomu pridal aj druhý fialový. V treťom síce o 0,021 sekundy zaostal, no pohodlne mu to stačilo na prvú priečku.

Verstappen nemal bezproblémový tréning, keďže vrchná polovica zadného krídla nebola na rovinkách dostatočne pripevnená. Mechanici sa snažili krídlo opraviť, no celkom ho nedotiahli. Pred kvalifikáciou bude treba tento problém doriešiť.

Technickú poruchu zaznamenal aj Lewis Hamilton. Jeho auto prestalo odosielať dáta riaditeľstvu pretekov, kvôli čomu sa v garáži Mercedesu zastavil technický delegát FIA Jo Bauer. Mercedesu chvíľu trvalo, kým na Britovom monoposte vymenil volant, a tak posledné prípravné kolo nestihol. Na konci boxovej uličky zasvietila červená.

Štvrté miesto získal Alex Albon, ktorý z pohľadu dosiahnutého času bol dosť osamotený. Bottas pred ním bol o tri desatiny rýchlejší a Sainz za ním zas o štyri pomalší. Na ďalších pozíciách to už bolo tesnejšie.

Sainza, Gaslyho, Norrisa, Kvjata, Strolla, Péreza, Ricciarda a Ocona na piatej až dvanástej priečke delili len dve desatiny sekundy. V kvalifikácii bude preto rozhodovať každá tisícinka.

Ferrari opäť na prvú desiatku nemalo nárok, keď Sebastian Vettel obsadil len trináste miesto a Charles Leclerc pätnáste. Monačan po svojom kvalifikačnom pokuse hromžil, že sa dopustil viacerých chýb. Podľa svojich slov až v troch zákrutách prebrzdil. Preto od neho môžeme čakať výraznejšie zlepšenie.

https://pbs.twimg.com/media/En6ODwaWMAAH2pC?format=jpg&name=medium