logo F1online.skF1online.sk

Hamilton bude v nedeľu štartovať z boxovej uličky

Lewis Hamilton
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala15. 9. 2024

Poradie na štartovom rošte v Azerbajdžane sa opäť mení. Mercedes sa rozhodol využiť nevydarenú kvalifikáciu, Lewisovi Hamiltonovi nasadiť novú pohonnú jednotku a zmeniť nastavenia na jeho monoposte, čo ho odsudzuje k štartu z boxovej uličky.

Sedemnásobný šampión v kvalifikácii vybojoval siedme miesto, no nebolo na ňom badať ani náznak spokojnosti. Veril, že so svojím Mercedesom sa mohol dostať do najlepšej trojky, takže nad konečným výsledkom nemohol jasať. Okrem toho je vpredu dvojica jazdcov Ferrari a najmä azerbajdžanský špecialista Charles Leclerc, ktorý bude veľmi silným súperom v boji o víťazstvo.

Strieborné šípy sa tak zo zlej situácie pokúsia vyťažiť maximum. Aby na nasledujúcich veľkých cenách bol Lewis Hamilton “v plnej poľnej”, dostane kompletne novú pohonnú jednotku. Výmena motora by znamenala stratu miest na štartovom rošte.

Inžinieri Mercedesu sa však rozhodli zmeniť aj nastavenia závesov a odpruženia na monoposte, čo je už porušením pravidiel parc fermé. Lewis Hamilton tak v čase zhasnutia červených svetiel bude stáť v boxovej uličke.

To je dobrou správou pre McLaren. Lando Norris tak nebude štartovať ani zo šestnásteho, ale už z pätnásteho miesta.

Súvisiace články

Diskusia